Суспільство (відео)

Більше як 100 вулиць і провулків: у Сновській громаді завершується процес перейменування (Відео)

В Україні нарівні з великими обласними центрами перейменування вулиць триває й у територіальних громадах. Зокрема, і на Чернігівщині у Сновській громаді. Тут планують змінити назви більше як 100 вулиць міста та селищ.

«25 травня відбулося перше засідання робочої групи з перейменування вулиць і провулків. На цьому засіданні було визначено перелік вулиць і провулків, які ми будемо перейменовувати в нашій територіальній громаді. По місту Сновську це 38 вулиць і провулків, по селах громади запропоновано було перейменувати 64 вулиці та провулки. Старости наші самостійно збирали пропозиції від населення свого старостату та подавали потім до міської ради. Також можна було на електронну пошту надіслати свої пропозиції або ж прийти та вручну написати»,- Наталія Самойлова, секретар Сновської міської ради.

Усі вони пов’язані з державою-агресором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Побачила світ книжка про північне село Чернігівщини (Відео)

«Різні назви, починаючи від російських письменників, наприклад, вулиця Горького, Пушкіна, Лермонтова. Жовтнева, наприклад, може, і не така кричуща, бо можна з місяцем її асоціювати, але ж ми розуміємо, що малося на увазі, коли її так називали, бо не була ж вона Вересневою або Серпневою.

В мене особисто дуже велике питання, чому є вулиця Гагаріна, а немає вулиці Леоніда Каденюка. До речі, це один варіант із запропонованих. Або ж Чумацький Шлях, що абсолютно українське»,- Наталія Самойлова, секретар Сновської міської ради.

Дискусій було чимало, як і нових варіантів назв. Щодо деяких пропозицій навіть проводили окреме голосування.

«Зараз ми всі – на фінальному етапі цього перейменування. Вже триває остаточне обговорення назв, тобто робоча група запропонувала назви відповідно поданих заявок. Вони виставлені на сайті міської ради, на сторінці у фейсбуці, люди можуть подивитися й ознайомитися з цим переліком. І якщо вони з чимось не погоджуються, то можна ще подати колективне звернення до наступного засідання цієї робочої групи»,- Наталія Самойлова, секретар Сновської міської ради.

Тож пропозиції та зауваження в міській раді приймають ще до кінця жовтня 2022 року. Вже після цього затверджений комісією перелік розглянуть на сесійному засіданні.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Марина Кирієнко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button