Суспільство (відео)

Блокування сесії активістами, ліси – громаді та боротьба за лікарню: в Седневі провели «гарячу» сесію (Відео)

Уже кілька місяців у Седневі не збирається селищна сесія, через це паралізована робота всієї громади. Не вирішуються питання харчування дітей, роботи школи, територіальної оборони, питання лісового господарства тощо. Цього разу каменем спотикання для більшості депутатів та активістів одного з сіл став земельний безлад у Макишинському старостаті.

«Уже тривалий час у Макишині не призначений староста. І це дає можливість людям, дотичним до керівництва земельної комісії, творити там просто дерибан землі», — Юрій Музика, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

Декілька мотивованих жителів Макишина мало не паралізували життя всього об’єднання. Спершу розрекламували свого кандидата.

«Шанойло Гена там урну зробив, там позбирав пляшки», — Людмила Богачова, жителька села Макишин.

А коли їхній кандидат не пройшов, взялися блокувати роботу сесії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарифні претензії та ліквідація першої лікарні: сесія Чернігівської міської ради (Відео)

«Ставимо на голосування про обрання старостою Макишинського старостинського округу Кряжа Григорія Миколайовича. Ставлю на голосування. Жодного голосування не буде. Все. Все», — Сергій Маслов, голова Седнівської селищної ради.

«Отже, якщо ви не вибираєте нам старосту, то нікого нам не потрібно. Нехай село і далі йде по воді, нехай правлять усі по черзі», — Людмила Богачова, жителька села Макишин.

«Заспокойтеся, будь ласка. Не зривайте сесію. Нам треба прийняти 112 рішень, життєво необхідних», — Сергій Маслов, голова Седнівської селищної ради.

Врешті-решт порозуміння було знайдено. Затвердили старосту Григорія Кряжа, якого вніс на розгляд сесії голова громади Сергій Маслов.

До речі, проблематика щодо землі по Макишину потягла за собою відкликання з посад голови та секретаря земельної комісії.

«Роботу постійної комісії з питань земельних відносин та її голови Карася Андрія Андрійовича визнати незадовільною. Відкликати Карася Андрія Андрійовича з посади голови постійної комісії», — Сергій Маслов, голова Седнівської селищної ради.

«Прохання взагалі зняти це питання з розгляду сесії», — Андрій Карась, голова постійної комісії з питань земельних відносин Седнівської селищної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хитка коаліція, внутрішнє протистояння «слуг» і голосування за бізнес мера: чергова сесія облради (Відео)

Наступні важливі питання, що були ухвалені або відхилені сесією. По-перше, депутати знайшли в собі волю зберегти ліси для громади.

«Хочуть передати наші ліси. До Городнянської об’єднаної громади. Це неправильно. Це категорично неправильно і ми проти цього всього», — Валентина Сергіянська, депутат Седнівської селищної ради.

«У цьому рішенні ми бачимо, що вам пропонують надати згоду про передачу лісів до Городнянського лісгоспу. Подумайте, будь ласка, чи потрібно це вам. Наша політична сила вважає, що лісами має розпоряджатися ТГ. Седнівська ТГ має розпоряджатися своїми лісами», — Юрій Музика, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

По-друге, звернулися до центральної влади з проханням вжити заходів, щоб зберегти районну лікарню для села.

«Подаємо звернення до Верховної Ради, щоб чернігівська центральна районна лікарня залишилася в районі та не передавалася місту. Тому що ми вважаємо, що місту наша районна лікарня не потрібна. Вона потрібна тільки сільським жителям», — Людмила Вільчинська, депутат Седнівської селищної ради.

«Шановні депутати, я хотів би звернутися до вас із проханням підтримати звернення до Верховної Ради про внесення змін до законодавства, які дадуть можливість залишити чернігівську районну лікарню у власності територіальних громад і дати можливість людям із Чернігівського району лікуватися в цій лікарні», — Юрій Музика, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

Загалом депутати на черговій сесії Седнівської громади, попри всю її емоційність на певних етапах, змогли ухвалити основні рішення, давши ковток повітря для подальшої життєдіяльності та розвитку громади.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button