Суспільство (відео)

Борзна відгуляла Покрову з ярмаркою та вогняним шоу (Відео)

На Покрову у Борзні веселилися, святкували  і традиційно розгорнули ярмарку. На площі свій товар пропонували не тільки місцеві продавці. Виробами ручної роботи борзнянців порадували і гості з Івано-Франківська.

«Теплі речі вам привезли, щоб люди утеплювались та могли зиму перезимувати в теплі, усе ручна робота, у нас люди вишивають, займаються овчинкою, хто чим», — Марія Горганюк, Івано-Франківськ.

Продавці задоволено розповідають, найбільше борзнянці вподобали вовняні чуні та теплі носочки.

«Хочуть дешевше, але нам сюди приїхати далеко, дешево не може бути, а це натуральне, вовняне, гарні товари у нас», — Василь Горганюк.

Окрім ярмарку, на площі влаштували змагання серед чоловіків, визначаючи сильніших та спритніших.

— Мені дуже подобається, що у нас такі свята , для нашої Борзни – це велике діло.

Не обійшлось і без традиційного смаженого кабанчика – подарунку борзнянцям від народного депутата Валерія Давиденка.  Цього разу порося використали у благодійних цілях.

«Збиралися кошти на лікування дитини, хто кидав у скриньку гроші, давався флаєр і по цьому флаєру давався шматок смаженого м’яса. Ми доклали багато зусиль , за підтримки Валерія Миколайовича це свято відбулося», — помічник-консультант народного депутата України Валерія Давиденка Микола Галепа.

Загалом вдалося назбирати майже три тисячі гривень, гроші передадуть батькам  хлопчика.

Гуляння тривали весь день. Ввечері борзнянці грілися танцями під живий спів артистів. А «на закуску», яскравим шоу в етнічному стилі усіх вражали фаєрщики з Прилук.

«Рекізиту ми сьогодні привезли багато, будуть і стафи, і пої, піротехнічне шоу та іскрове», — учасник театру вогню «Agniy», м. Прилуки Олексій Савін.

Фіналом усього дійства став палаючий напис назви міста.

Журналіст Аліна Клименко

Оператор Дмитро Дриганов

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button