Суспільство (відео)

Буржуйки, дрова і генератори: як готуються до зими депутати Чернігівської міськради (Відео)

Температура за вікном і дощі дедалі більше нагадують містянам про наближення холодів. Чернігівці вже активно готуються до старту опалювального сезону – утеплюють оселі та роблять необхідні запаси. Ми поцікавилися в депутатів Чернігівської міської ради, як вони готуються до зими: чи купують генератори, чи запасають пальне і чи роблять запаси продуктів?

«Я купив уже «Бандерку» і зараз готую активно дров’яний запас, оскільки живу в селі. Я вважаю, що сьогодні кожен мешканець має подумати про те, що зима – це теж війна. І ми маємо готуватися до цього серйозно, аби бути готовими до всього. Але сподіватися на те, що все буде добре. Як і всі, я купую крупи, потихеньку все. Думаю про те, щоб найближчі 5-6 місяців міг протриматися за умови того, що будуть якісь складнощі. Це в нас має бути генетично в крові, оскільки ми вже навчені і Другою світовою війною, і Голодомором, і сьогодні російська агресія нам показує, що треба готуватися», — депутат Чернігівської міської ради восьмого скликання Олександр Шевчук.

«Усі ці дні обговорюємо, як будемо переживати зиму. Слухаю розумних людей, які вже купують буржуйки, особисто ми ще не купували. Будемо дивитися по ситуації, але морально готові до того, що доведеться купувати буржуйку. Бо росія мерзенна по суті своїй, і я думаю, вона не дасть нам спокійно жити в зимових умовах. Це її козир не тільки для України, а й для всього цивілізованого світу, для Європи – ціни на газ та інше паливо. Вони будуть цим маніпулювати», — депутат Чернігівської міської ради восьмого скликання Ірина Соломаха.

«Скоріше за все, купуватиму портативні газові балони з пальником зверху. Потім ще пристосування для нього для обігріву. Зараз пропонують балони на 3, 7 літрів і більше. Можливо, ще спальники придбаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омріяна гаряча вода та тепло: мешканці чернігівської багатоповерхівки з острахом чекають зими

Ті, хто пережив активну фазу, розуміють: продуктів харчування не потрібно багато. Тобто якийсь необхідний обсяг продуктів є, а так, щоб скупитися багато на зиму продуктами, то ми такого не робитимемо», — депутат Чернігівської міської ради восьмого скликання Віктор Бистров.

«Готуємося, безумовно, бо в нашому будинку, де ми мешкаємо, майже два місяці не було світла. Тому розуміємо, що це таке. На початку квітня придбали генератор і використовували його. Тому залишається генератор, зробимо ще запас пального. Вже придбав дрова про запас, на випадок, якщо доведеться обігріватися та готувати їжу на дровах. Із необхідних дрібниць також придбали сірники, свічки, батарейки. Але дуже сподіваюся, що це або взагалі не буде використовуватися, або, якщо буде все-таки потреба, то протягом нетривалого часу та в незначних обсягах», — депутат Чернігівської міської ради восьмого скликання Андрій Дериземля.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button