Суспільство (відео)

Чернігів і стрільба з лука: які успіхи в наших спортсменів (Відео)

Уважний погляд, тверда стійка, суцільне фокусування на зброї, яку тримаєш у руках. Мить– і стріла влучає в потрібну ціль.

Стрільба з лука потребує тотальної концентрації від виконавця. У свою чергу, таке єднання з інструментом зачаровує глядачів. Утім, цей спорт не лише про красу, він – про наполегливі та виснажливі тренування, які формують зі спортсменів чемпіонів.

«Про стрільбу з лука можна розповідати дуже довго, але якщо коротко, то це – олімпійський вид спорту, що входить у програму олімпійських ігор. Вид спорту, що складний координаційно. Він не кожному підійде, тут потрібні витривалість, скоординованість, але він виховує ці якості», — тренер-викладач стрільби з лука КПНЗ «ДЮСШ «Фортуна» ЧМР Євген Руденчик.

От уже приблизно 10 років пан Євген виховує ці спортивні якості у юних чернігівців. За цей час його стрілки вибороли чимало нагород і показали світу, наскільки потужні спортсмени в нашому місті.

«Звання є: майстер спорту, майстер спорту міжнародного класу, члени збірної команди України», — тренер-викладач стрільби з лука КПНЗ «ДЮСШ «Фортуна» ЧМР Євген Руденчик.

Цю дівчину звати Поліна. Вона – одна з найтитулованіших вихованок. Утім, починалося все зі, здавалося б, звичайного дитячого «хочу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрільба – це моє життя: три золоті медалі на Дефлімпіаді завоювала чернігівка 

«Обрала цей вид спорту, бо подивилася мультфільм про лучницю. Мені дуже сподобалось і я сказала мамі «хочу». Мама знайшла мені тренера, я почала ходити», — вихованка КПНЗ «ДЮСШ «Фортуна» ЧМР; майстриня спорту Поліна Жук.

Сильне бажання та наполеглива праця відкрили дівчині світ спортивних досягнень, у якому вона у свої 20 непогано закріпилась.

«Досягнення мої почалися з 15 років, це четверте місце на Кубку Європи, потім, наступного року, перше особисте на Кубку Європи та третє командне. Також рекорд Європи серед змішаних команд та два рекорди України серед команд дівчат-кадеток і змішаних команд.

Усього відвідала два чемпіонати світу. Не дуже вдало, але працюємо», — вихованка КПНЗ «ДЮСШ «Фортуна» ЧМР; майстриня спорту Поліна Жук.

Шліфує свої вміння і зовсім юний Олександр. Любов до стрільби з лука йому прищепили книжки. І хоч у цьому спорті хлопець ще початківець, та вже непогано показує себе у змаганнях і без зайвого страху прагне до більшого.

«Ми з другом прочитали книжку про Робін Гуда і мені теж захотілося займатися таким видом спорту, як у фільмах і книжках.

Я хочу частіше їздити на змагання, але, на жаль, під час війни змагання не проводять», — вихованець КПНЗ «ДЮСШ «Фортуна» ЧМР Олександр Тулугуров.

Зараз спортсмени мають потужну базу, аби вдосконалювати свої вміння. Утім, на початку свого шляху пан Євген по крупицях збирав увесь інвентар, аби почати тренувати майбутніх чемпіонів.

«Починали з нуля, потрошку накопичувалася матеріальна частина, з’являлися діти. Усе накопичувалось.

Ми досягли дуже високого рівня. Ми є конкурентами для таких областей, як Львів, Суми, Чернівці, які вже десятки років є лідерами в нашій країні», — тренер-викладач стрільби з лука КПНЗ «ДЮСШ «Фортуна» ЧМР Євген Руденчик.

Українці – нація переможців. У спорті, творчості, науці – повсюди ми тримаємо першість. І обов’язково вийдемо переможцями з війни.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button