Суспільство (відео)

У селі на Чернігівщині модернізують систему водовідведення (Відео)

У селі Прогрес Кіптівської громади модернізують систему водовідведення. Як розповіла староста Ірина Додатко, для населеного пункту це питання було дуже болючим.

«Ми дуже задоволені, що в нас ця робота ведеться. На сьогодні в нас є освітлення, модернізація КНС проводиться. Наш населений пункт стовідсотково всім забезпечений, щоб жити і радіти життю»,- Ірина Додатко, староста Прогресівського старостинського округу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Піонер децентралізації: громада на Чернігівщини руйнує стереотипи про українське село (Відео)

Це питання доволі важливе, адже в населеному пункті є чимало двоповерхових квартирних будинків. До того ж тут функціонує низка закладів культури, освіти, медицини тощо.

«Якщо у нас виникає проблема з водопостачанням і водовідведенням, то село паралізується. Колодязів дуже мало в нашому населеному пункті, їх тільки 14, вода вибирається і все. Каналізаційні системи уже не справляються. Нечистоти дівалися хтозна-куди. Тепер усе буде за правилами»,- Ірина Додатко, староста Прогресівського старостинського округу.

Модернізація системи водовідведення коштувала приблизно 850 тисяч гривень. Реалізувати проєкт вдалося завдяки тому, що громада ввійшла до відповідної обласної програми.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button