Суспільство (відео)

Чернігівгаз «покарав» дитячу поліклініку: через реформу припинив газопостачання (Відео)

Маленький Марк у свої 7 місяців не боїться великої води і вже любить пірнати. Мама Анна переконана: це завдяки регулярним заняттям у басейні, який вони удвох відвідують уже досить тривалий час. Плаває малюк у Чернігівській міській дитячій поліклініки №2.

«Не хотіла б переривати ці плавання, адже дітки швидко відвикають. Якщо немає практичних занять, усе забувається», — говорить Анна – мати малюка.

«У цьому віці плавання має велику користь у випадках порушень центральної нервової системи, тому регулярність у цьому віці дуже важлива. І коли в нас відключають водичку, це впливає і на якість плавання, і на настрій малюків, бо коли вони пропускають – втрачаються навички», — зазначає Наталія Довга – медична сестра Чернігівської міської дитячої поліклініки №2.

Та заняття в басейні багатьом чернігівським малюкам усе ж довелося перервати – майже на тиждень. Батькам повідомили, що лікарня залишилася без газопостачання, а відтак – без теплої води.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові вода затопила медичні заклади в місті

«Нам зателефонували і сказали, що немає газу, тож у зв’язку з цим ваше плавання скасовується. Ми обурені, адже нам це потрібно для загального розвитку, це безпардонно», — говорить Анна – мати малюка.

«Відключення… ну, начебто це одноразова така акція, але подібні заклади не повинні відключати – ні лікарні, ні дитячі садочки. Цього не має бути. От і все», — вважає Оксана – мати малюка.

Без газу дитяча поліклініка залишилася через реорганізацію, яку нині переживають українські медичні заклади у зв’язку з реформою охорони здоров’я. Дитяча поліклініка відтепер має інший статус – комунальне некомерційне підприємство. Він дасть змогу укласти договір із Національною службою здоров’я, що перераховуватиме гроші на кожного маленького пацієнта. Поки готували документацію і переводили рахунки, казначейство не віддавало гроші – не лише на оплату комунальних послуг, а й на заробітні плати медичним працівникам.

«Зараз пройшла дуже серйозна реорганізація і, звісно, нам треба було ліквідовувати всі ті рахунки, які були до цього, переоформити всю документацію. Це дуже серйозне питання, крім того, підготувати документи на договір із центральною агенцією і на це потрібен час», — розповідає Ганна Якубова – головний лікар Чернігівської міської дитячої поліклініки №2.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відлуння реформи: що буде з викликом лікаря до хворої дитини

Про зміни у статусі та в рахунках медичний заклад повідомив генеруючі компанії міста. Відгукнулися лише «Чернігіводоканал» і «Міськсвітло». А от «Чернігівгаз» відмовився чекати місяць і за борг у 62 тисячі гривень відключив котельню поліклініки від газопостачання.

«Чернігівгаззбут» – діяв чітко за законом. Установа має борг майже 76,5 тисячі гривень – це стало основною підставою для відключення їм газу. Крім того, установа не мала укладених нових договорів, як це передбачено в правилах постачання ГРМ і в Кодексі ГРМ, «Чернігівгаззбут» надав дозвіл «Чернігівгазу» на відключення. На відміну від інших лікарняних установ, які змогли провести оплату за червень через казначейські рахунки, дитяча поліклініка чомусь цей процес проігнорувала», — говорить Наталія Свириденко – фахівець зі зв’язків із пресою ТОВ «Чернігівгаззбут».

«Вони, звісно, прислали попередження, але я вважаю, що відключали такі стратегічні об’єкти – не гуманно і не розумно, тим більше, заборгованість у нас там не така й велика, порівняно з тим, які мільйони «Чернігівгаз» отримує. 62 тисячі всього заборгованість», — відзначає Ганна Якубова – головний лікар Чернігівської міської дитячої поліклініки №2.

Газопостачання таки відновили, але це вартувало і батькам, і медичним працівникам чималих нервів. До того ж, тепер поліклініці доведеться сплатити власні кошти за повторне підключення.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Ну норм, предупреждение выслали. Все оплатили, одна поликлиника не оплатила, причем деньги у поликлиники есть. Они тупо забили, но виноваты — газовщики. Причем уже и поликлинику включили обратно, но всё равно виноваты. Ух сволочи газовщики, закон соблюдают, ух Януковича на вас нет!!!

  2. По закону они и счётчики на газ должны были установить в квартирах ( в стоимость газа они уже давно включены). И что, кто-то очередь ждёт, а кто за деньги установил ( но никому думаю не компенсируют эти затраты). И стали цены повышать потому как по домашнему счётчику сумма меньше получается чем раньше они воровали по общему принципу. А теперь ещё они решили в стоимость за газ и за отопление включать и стоимость износа труб. Хотя уже много лет деньги драли и никто не парился с их стоимостью. Вот и неЯнуковича ( авно ещё то ) законы. Выиграли суд у россиян — и деньги на премии разделили, а не на модернизацию. Живите по таким законам с удовольствием. Законы для … . За «справедливость», жлобов и баранов. Отличный лозунг для страны такой.

Back to top button