Суспільство (відео)

Чернігівщина у вогні: в області різко зросла кількість пожеж в екосистемах (Відео)

Масові пожежі охопили Чернігівщину з приходом потепління. Причина – спалювання сухої трави. Лише цими вихідними в області зафіксовано 82 пожежі на загальній площі понад 195 гектарів. Про це повідомляє управління ДСНС області. Надзвичайникам вдалось запобігти поширенню вогню на значні території, лісові масиви та об´єкти різних форм власності.

«На жаль, через необережність у поводженні з вогнем при спалюванні сухої рослинності біля власного будинку в селі Неданчичі Любецької ТГ загинула жінка, 1940 року народження. Обставини трагічного випадку з´ясовують правоохоронні органи»,- Олександр Івченко, речник управління ДСНС у Чернігівській області.

Загалом від початку року зафіксовано 120 пожеж у природних екосистемах. Із них 5 – у житловому секторі. Усього вигоріло майже 285 гектарів.

«Найбільше таких пожеж виникло у Чернігівському районі – 92 пожежі, Прилуцькому – 19, Ніжинському – 16. Менше пожеж виникло у Корюківському – 6 та Новгород-Сіверському районі – одна. Для ліквідації всіх пожеж залучалися 403 чоловіки особового складу та 115 одиниць техніки»,- Олександр Івченко, речник управління ДСНС у Чернігівській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові нетверезий водій скоїв ДТП (Фото)

Надзвичайники вкотре закликають людей бути обережними з вогнем, не спалювати сміття та суху рослинність. Вони також нагадали, що з 4 березня посилена відповідальність за такі дії та збільшено штрафи.

«Так, покарання, встановлене законодавством за порушення пожежної безпеки, це стаття 175 КУ «Про адміністративне правопорушення» передбачає штраф від 1700 до 3400 грн для громадян. Та від 3400 до 5100 грн – для посадових осіб. За випалювання рослинності або її залишків штраф від 3060 грн до 6120 грн для громадян і для посадових осіб від 15 400 до 21 420 грн.»,- Олександр Івченко, речник управління ДСНС у Чернігівській області.

За знищення, пошкодження лісу або будь-які дії, що призвели до його загоряння, порушник заплатить від 1530 до 4590 гривень. Посадові особи сплатять штрафи від 4590 до 15 300 гривень.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button