Суспільство (відео)

Чернігівська бібліотека «випускає» патріотичні листівки (Відео)

В умовах пандемії чернігівська бібліотечна система креативить, створюючи в мережі Інтернет багато цікавих пізнавальних проєктів. Один із них – мотиваційні листівки. Їх готують до ювілеїв видатних письменників із цитатами з їхньої творчості.

«Готуємо листівки. Мотиваційні листівки. До 150-річчя Лесі Українки ми вибрали її найяскравіші цитати про значення мови, про значення літератури, про українців, про їхній характер. І вони є в соціальних мережах на сторінці саме нашої бібліотеки»,- Людмила Зіневич, директор Чернігівської міської централізованої бібліотечної системи.

Також маємо листівки, присвячені різноманітним датам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пройде там, де іншим не під силу: снігоболотохід допомагає чернігівським надзвичайникам рятувати людей (Відео)

«До Дня матері в нас була дуже цікава онлайн-виставка. Це висловлювання українських письменників про маму. Дуже щемливі. Із їхніми портретами та доповнені картинами українських художників. Картинами, на яких зображене материнство»,- Людмила Зіневич, директор Чернігівської міської централізованої бібліотечної системи.

Або ж, наприклад, проєкт «МоваЛовенна», що розкриває різнобарвність нашої мови.

«Це проєкт, присвячений українській мові. У цих листівках ми обираємо діалекти. А також фразеологізми, які дуже яскраво показують багатства нашої української мови. Наприклад, «йойлик» – це дитина, або «балабуста» – це господиня»,- Катерина Дмитренко, бібліотекар сектору соціокультурної діяльності.

За словами організаторів проєкту листівок, така форма подачі просто та зрозуміло дає змогу сприймати наше культурне надбання, вивчати творчість видатних українців.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button