Суспільство (відео)

Чернігівські кікбоксери влаштували «золоте» турне на острів Родос (Відео)

Несподіваною і феєричною стала поїздка на острів Родос (Греція) вихованців двох «Україн» – фізкультурно-спортивного товариства та дитячо-юнацької спортивної школи. Наші кікбоксери взяли участь у чемпіонаті світу за версією WPKA і поповнили скарбничку чернігівських досягнень золотими медалями. Після приїзду нашим спортсменами вручали відзнаки та нагороди.

«Нещодавно, тиждень тому, повернулись із Греції, острів Родос. Виграв одну золоту медаль, одну срібну», — Михайло Єрко, майстер спорту міжнародного класу, золотий призер чемпіонату світу з кікбоксингу (Греція, о. Родос)

«Найголовніше, що поширюється здоровий спосіб життя. А по-друге – ми ж були учасниками чемпіонату світу, і два наші кікбоксери стали чемпіонами світу. Це приклад для розвитку загальних видів спорту», — Валентин Мельничук, перший заступник голови Чернігівської обласної ради.

Тому в Чернігові в один день привітали переможців і провели чемпіонат із кікбоксингу серед вихованців ФСТ і ДЮСШ «Україна» серед дорослих і молоді. Спортивні школи в нашому місті хоч і переживають складні часи, проте є головним локомотивом розвитку здорового способу життя.

«У нас дуже масовий вид спорту. У нас багато діток тренується, і протягом двадцяти років, відколи я став першим майстром спорту в Чернігівській області, ми розвиваємо доволі потужно наш вид спорту», — Андрій Кужельний, заслужений тренер України, перший віце-президент обласної федерації кікбоксингу Чернігівської області.

«Команда хороша, дружна. Завжди допомагаємо одне одному. Підтримуємо», — Захар Ліхіна, золотий призер чемпіонату світу з кікбоксингу (Греція, о. Родос).

«ФСТ «Україна», це наче школа, яка не фінансується, і ми намагаємося різними способами, різними заходами просунути цю школу. Хочеться розвиватись. У нас дуже велика кількість дітей, дорослих, видів спорту», — Сергій Кужельний, золотий призер чемпіонату світу з кікбоксингу (Греція, о. Родос).

«Уже не вперше… це традиційний уже турнір із кікбоксингу. Проводиться він завжди за підтримки народного депутата Валерія Давиденка, за що йому велика подяка», — Наталія Кривоус, депутат Деснянської районної в місті Чернігові ради.

Постійно допомагає нашим спортсменам депутат Чернігівської міської ради Сергій Вакуленко та благодійний фонд Валерія Давиденка «Наш край», особливо в забезпеченні поїздок на різноманітні турніри та під час нагороджень призерів. Крім цього, реалізуються обласні програми з розвитку спорту на Чернігівщині. До речі, цьогорічний чемпіонат зібрав близько 120 учасників з області, наступного ж року планують залучати спортсменів з усієї України.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button