Суспільство (відео)

Чернігівські ліси хочуть пустити шляхом стихійної приватизації (Відео)

«Я особисто як голова обласної ради не хочу входити в історію області як голова облради, який брав участь у розбазарюванні комунального майна», — відзначає Ігор Вдовенко, голова Чернігівської обласної ради.

Каменем спотикання засідання президії Чернігівської обласної ради стало питання передачі лісів громадам. На розгляд сесії спершу подавались п’ять проектів рішень. Голова облради Ігор Вдовенко свій зняв. На доопрацювання. Він передбачав створення на базі комунальних підприємств товариств із переважним впливом знову ж таки облради.

«51% обласна рада залишає за собою, а 49% віддає громаді. Зрозуміло, хто буде керувати», — говорить Володимир Кузьмін, економіст ДП «Городнярайагролісгосп».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замаскована приватизація: на Чернігівщині хочуть провернути небачену оборудку із лісами

Два інші проекти просто передавали ліси в громади. Ще один передбачав передачу лісового господарства в оренду трудовим колективам, на практиці це скопіювало б акціонерів 90-х років. Коли ті ж трудові колективи підприємств отримували акції, але потім без проблем із ними прощались, передаючи в руки новій бізнес-еліті.

«Після того, як вони ухвалять таке рішення, ліси перейдуть у приватні руки, і це буде приватне підприємство», — зазначає Анатолій Губко, інженер ДП «Городнярайагролісгосп».

І останній проект мав на меті нагородити лісівників такими собі наглядачами – наглядовими радами.

«Наглядова рада повністю керує підприємством. Керівник підприємства не вирішує жодного питання. Наглядова рада вирішуватиме, кому, за яку ціну та що буде реалізувати», — розповідає Володимир Кузьмін, економіст ДП «Городнярайагролісгосп».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лісові баталії: президія облради готує депутатів до гарячої осінньої сесії

Чотири проекти, які всі по суті є сирими та потребують доопрацювання, вирішили все-таки поставити на розгляд депутатів. Окрім лісів, дискусію викликало ще й рішення створення реабілітаційного центру для воїнів АТО на базі неробочої залізничної лікарні. Ідею сприйняли скептично.

«Є пропозиція це питання розглянути на базі наших нинішніх лікарень, де є укомплектація лікарями. Як приклад, кардіодиспансер», — говорить Валерій Куліч, депутат Чернігівської обласної ради.

«Якщо в цьому будуть зацікавлені держава, Міноборони, якщо вони будуть готові вкласти у вузлову лікарню кошти, щоб зробити там реабілітаційний центр для кількох областей, то будь ласка. Певна річ, що обласних коштів там не вистачить», — відзначає Микола Дейкун, депутат Чернігівської обласної ради.

Загалом засідателі пропустили до сесії майже всі питання. Серед гострих очікуються знову ж таки про реорганізацію поштових відділень, звернення щодо недопущення продажу сільгоспземель і вже згадані лісові протистояння.

Журналіст: Олег Дешура

Оператор: Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Вдовенко,Куліч та золотий батон незнають як прихватизувати ліси Агролісу Соціалісти пора вам їх мочить.

  2. Доброго дня шановні читачі.Прочитав настрої «Городнянських Агролісівників» про їхні турботи про ліс?????? Так ось,коли їдете з Чернігова до Городні за с. Дібрівне,зїдьте будь ласка в ліс буквально на 500м. і побачите результат роботи теперішнього керівництва бувшого,»» мента», Надточія.Ввесь лісхоч який має товапрний вигляд!!! НЕ Дозрілого Віку Вирубано!!!!! При Шувелю А В і головному лісничому О, О,Бабачу в лісових мосивах був порядок і вчасні лісо культурні догляди.Про які чаяння про ліс йде мова!!!!!! коли судячи з трансляції інженер лісу ГУбко агроном ніколи агрономом не Працював!!!! працював в Сільгосп хімії по» вигрузці хімії».директор бувший мент заробив поганяло»ПРУЖИНА»котрий за зрубане при ревізії дерево з лісника бере 20 літрів бензину або виганяє,через що велика плинність кадрів ліників і як результат на обході Дібрівне_В.Листвен на протязі 10 років нема постійного лісника!!!!! для села це НОНСЕНС!!!!До чого довели сільськогогсподарські лісові масиви в Городнянському районі це просто ЖАХ

Back to top button