Суспільство (відео)

Чернігівські сомельє розповіли, як правильно вибрати ігристе вино на Новий рік (Відео)

Ігристий атрибут Нового року – шампанське – перед святом набуває неабиякої популярності. Купують навіть ті, хто не п’є, – щоб відкоркувати з шумом і розлити напій із бульбашками під передзвін курантів. У кожного свої підходи до вибору напою.

«У дитинстві, мабуть, «Советское», стандарт».

«Найдешевше. Тому що я шампанське не люблю, а для ритуалу, звісно, візьму».

«Переважно це напівсухе або брют».

Фахівці підтверджують: вибір – справа індивідуальна. Проте якщо не хочете натрапити на підробку вибирайте великі мережі магазинів.

«Який напій кращий, такого поняття немає. Кращий той, який вам більше подобається. Що стосується якості, то найкраще звернутися в спеціалізований магазин. Якщо це не спеціалізований, то хоча б великий мережевий, бо такий формат роботи не дозволяє працювати з якимись неперевіреними постачальниками»,- Юрій Боєв, сомельє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На новорічних ринках Чернігівщини реалізовуватимуть сосни з оригінальною кроною (Відео)

Купуючи бренди, маємо розуміти, що платимо «левову частку» не за якість, а за імідж.

«Якщо ми говоримо про міцний алкоголь, то треба розуміти: що популярніший бренд, то більше ви переплачуєте за назву, за марку. Треба навчитися трішки читати етикетки. Якщо ви, наприклад, купуєте грузинське вино і воно коштує недорого, то вам треба перевернути пляшку і прочитати: «Вироблено та розлито в Грузії», а не вироблено в Грузії, а розлито, до прикладу, в Україні»,- Юрій Боєв, сомельє.

Щодо видів ігристого вина, то тут авторитетом користуються солодкі сорти.

«Солодке – це смачно і це добре. Це цукор, який спочатку був у винограді, це не щось додане. У правильному вині»,- Євгеній Байдак, сомельє.

Якщо ж вибираєте сухе ігристе, тут маємо такі рекомендації спеціалістів.

«Я хотів би залишити свою рекомендацію на такому виді ігристого вина, як брют, ще називається Zero Dosage. Тобто це ігристе вино без домішування до нього цукру. Це найсухіший вид ігристого вина. Там якісніший виноматеріал. На смак воно освіжає, має нотки зеленого яблука, цитрусових, зеленої трави. Воно дуже добре буде як аперитив, воно підготує вас до прийому їжі»,- Олександр Мироненко, сомельє.

Загалом хоч вибір шампанського – справа й індивідуальна, та якщо ви ще не визначилися з окремим видом, варто дослухатися до порад фахівців, які розкажуть про особливості смаку та ціни того чи іншого напою.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button