Суспільство (відео)

Чернігівці масово втрачатимуть субсидії: запрацювали нові правила призначення (Відео)

Із 1 травня, згідно з постановою Кабміну, запрацював новий порядок призначення субсидій. Отже, що змінилося? Відтепер не буде автоматичного подовження субсидій, документи треба подавати заново.

«Заново подається заява, заново подається декларація про доходи та майновий стан сім’ї. Єдине, хочу заспокоїти, в разі подання документів із травня по вересень включно. Субсидія буде призначена з травня місяця», — Ірина Марчук, директор департаменту соціальної політики ЧМР.

Тобто панікувати і бігти подавати документи одразу ж – не треба.

Тепер щодо нових ризиків втратити субсидію. Перше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житлові субсидії та пільги для населення Чернігівщини

«Не матимуть права на субсидію, якщо в особи є депозит.Якщо в цифрах. Якщо на 1 травня особа має депозит на суму 56 тисяч 750 гривень», — Ірина Марчук, директор департаменту соціальної політики ЧМР.

Друге – стосується власників кількох квартир, будинків тощо.

«Більше ніж одне житлове приміщення, будинок або квартира. Також право на субсидію втрачається», — Ірина Марчук, директор департаменту соціальної політики ЧМР.

Третя причина відмови в субсидії – дороговартісні покупки, зокрема валюти, коштовних металів тощо, на суму більше ніж 50 тисяч гривень.

Наступне нововведення – транспортне.

«Якщо два транспортні засоби менше як 15 років, то субсидія не надається», — Ірина Марчук, директор департаменту соціальної політики ЧМР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителям Чернігівщини призначатимуть субсидії по-новому

Тобто субсидії не буде, якщо маєте одне авто не старіше 5 років, а якщо їх два, то тоді якщо хоча б одне не старіше 15 років. Далі. Тепер не буде комісій.

«Скасовано діяльність комісій. Тобто якщо у виключних випадках субсидія призначалася за рішенням комісій при виконавчому комітеті, то на сьогодні скасована діяльність комісій», — Ірина Марчук, директор департаменту соціальної політики ЧМР.

Зачепили зміни і форму отримання субсидій.

«Субсидія буде призначатися і виплачуватися тільки в готівковій формі», — Ірина Марчук, директор департаменту соціальної політики ЧМР.

Загалом термін призначення субсидії відтепер – із місяця звернення і до кінця опалювального сезону. Всі попередні критерії залишаються.

Також слід зазначити, що наразі ініціатори зазначених змін аналізують чинні критерії надання субсидій і планують рухатись у напрямку їх спрощення. Тобто чогось нового очікувати в цій сфері можна будь-коли.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button