Суспільство (відео)

Чернігівці відреагували на закриття трьох центральних українських каналів (Відео)

Резонансним на всю країну, ба навіть на весь світ стало закриття трьох центральних телеканалів, які пов’язують із проросійським політиком Віктором Медведчуком. Президент ухвалив рішення заблокувати їхні ефіри на основі даних українських спецслужб, у яких ідеться про загрозу національній безпеці від інформації, що надходить із цих каналів. Що ж думають чернігівці про таку ситуацію.

Містяни відповідали на запитання: «Що ви думаєте стосовно закриття телеканалів NEWSONE, ZIK і 112 Україна та чи дивились ви їх?»

«Ні, не дивився. – А що стосовно закриття? – Правильно зробив. Тому що треба думати про Україну, а не про наших північних сусідів».

«Звісно, дивився. Альтернативна програма йшла. Вона повинна бути. Ми повинні з вами вибирати, а не повинен нам хтось диктувати. В мене ось кнопка стоїть на телевізорі. Це моя справа, дивитися чи не дивитися, а не справа президента чи ще когось».

«Суть у тому, що несе канал. Бувають просвітницькі, оздоровчі канали, а якщо він несе дурню, то краще не дивитись узагалі телевізор».

«Ну, там видніше, може, там, звісно, видніше. Може, там, звісно, була пропаганда російська. Ми не знаємо».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині понад 4 тисяч нових випадків захворювання на рак щорічно

«Обов’язково дивився. Це мої улюблені канали. Це страх, що в країні відбувається. Це страхіття… ну страхіття». 

«Так. Подивлювалась деколи. – Що думаєте про закриття? – Я вважаю, правильний крок. Те, що транслювали ці канали … я не погоджувалась ні з тезами, ні із загальним характером висвітлювання».

«Однаково. – Чому? – Тому що телебачення – це «old school».

«Я не дивлюся телевізор».

«З одного боку, це, звісно, зазіхання на свободу отримання інформації, але, з іншого боку, треба уважно дивитися за людьми, які налаштовані проти нашої держави і які так потихеньку, завуальовано вкладають нам думку, що ми повинні втратити свою незалежність, віддати її комусь».

«Ну, що я можу сказати? Вони просто намагаються всім людям закрити рота. Вони не хочуть чути правди. Ну, нічого, дай Боже, «атовці» скоро піднімуться, їм непереливки буде. – Ви проти закриття? – Звісно, проти. Вони просто хочуть, щоб ми нічого не знали. Бо ті канали правду кажуть».

«Підтримую, звісно. – Чому? – Тому що двох думок не може бути – нашого ворога ізолюють від нас».

«Я не дивлюся телебачення. Для мене нічого не змінилось».

«Не знаю. Владі видніше».

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button