Суспільство (відео)

Чернігівці почали частіше звертатися до психологів: чому містяни потребують фахової допомоги (Відео)

Чернігівці дедалі частіше звертаються до психологів, про це розповідають самі спеціалісти. Психолог Олена Гірченко каже, що зараз ця професія доволі популярна в місті, до того ж послуги таких фахівців користуються попитом серед містян.

«Кількість запитів зараз дуже зросла. Цікавість до свого внутрішнього стану, до відносин із близькими, із чоловіком, дружиною, з дітьми, з батьками. Взагалі розуміння того, як існувати в світі, стало дуже популярним. Тому цікавість із кожним роком зростає. Будемо сподіватися, що якість наших психологів відповідає тому запиту, який є в суспільстві», — Олена Гірченко, кандидат психологічних наук, доцент, викладач Навчально-наукового інституту психології та соціальної роботи, керівник психологічної служби НУЧК ім. Т.Г. Шевченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як стати кращим вчителем, запорука успішної дистанційки та порозуміння з дітьми: секрети педагога і психолога Катерини Мозгової

Вона зазначає, що психологічна допомога досить популярна у світі. А наразі й українці почали усвідомлювати, що треба не просто жити, а розуміти, наскільки їм гармонійно жити в суспільстві.

«В нас прийшло відчуття того, що більше зростає освіченість нації, то більше зростає попит на розуміння і пошуки відповіді внутрішньої ситуації та внутрішніх пошуків тоді. Мабуть, це зробила й популяризація в ЗМІ. Якщо ще 10 років тому «ой, тобі до психолога» було смішно, то зараз уже до психолога йдуть, бо бачать, що людині погано. Це рекомендують спокійним голосом і це не викликає спротиву», — Олена Гірченко, кандидат психологічних наук, доцент, викладач Навчально-наукового інституту психології та соціальної роботи, керівник психологічної служби НУЧК ім. Т.Г. Шевченка.

Вартість консультації психолога в Чернігові стартує від 400 гривень і може сягати тисячі за сеанс. Однак люди здебільшого розуміють, що краще прийти спершу до психолога, аніж шукати потім відповідей у лікаря.

Журналіст – Ольга Лазун

Оператор – Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button