Суспільство (відео)

Чернігівці відмовляються від загальнобудинкових лічильників газу (Відео)

Мешканці 20 багатоповерхівок Чернігова відмовили газовикам у встановленні загальнобудинкового лічильника газу.

Чернігівці бояться захмарних платіжок за спожите паливо, а також вважають несправедливим розподіл усієї суми за газ порівну між усіма мешканцями будинку. Люди обурені тим, що держава не залишає їм вибору.

—  Люди незадоволені. У квартирі не живе, а має платити. Уряд нас узяв за горло і не залишив варіантів, — Василь Лях, голова будинку по проспекту миру, 259.

У газовому господарстві області кажуть, що встановлення загальнобудинкових лічильників – це не їхня забаганка. Керівництво держави вирішило, що так буде дешевше, ніж з індивідуальними приладами обліку. Тож до 1 січня 2018 року споживати газ можна буде лише за наявності лічильника. Усі, хто відмовляться, будуть відключені. Із незгодними намагаються порозумітися. Поки не пізно.

— Не вживаємо радикальних кроків. Намагаємось домовитися і з обласною, і з міською владою, щоб не було соціального вибуху, — Алла Ярова, голова правління ПАТ «Чернігівгаз».

Газовики кажуть, аби не платити за сусіда-самогонника, можна встановити індивідуальний лічильник газу. Однак задоволення це не з дешевих. І коливається воно в межах 2,5-3 тисячі гривень.

Ще статті по темі

Back to top button