Суспільство (відео)

Читати – не шкідливо, шкідливо — не читати: відзначаємо Всесвітній день дитячої книги (Відео)

Із дитинства практично в кожного з нас є улюблені казкові герої, пригоди яких ми переживали на барвистих сторінках книжок, спершу разом із батьками, а потім уже й самостійно. І хоч би в які складні ситуації потрапляли наші герої, їм завжди вдавалося перемагати зло. 2 квітня – в день народження головного казкаря Ганса Крістіана Андерсена – відзначають Міжнародний день дитячої книги. Цього дня закликають згадати про величезний внесок, який робить дитяча книга у формування особистості дитини, її моральних цінностей, інтелектуального та духовного розвитку нових поколінь, що становлять майбутнє нашої планети.

«Зараз весняні канікули й у нашій бібліотеці дітки, які просто люблять читати. Читають багато, не тільки за шкільною програмою, але й такі книги, як ми називаємо, для душі», завідувач відділу обслуговування учнів 5-10 класів обласної бібліотеки для дітей імені Островського Галина Вечерська.

Обласну бібліотеку імені Островського за рік відвідують майже 17 тисяч школярів і дошкільнят. Книжок багато але найбільше переважають сучасні українські письменники

«Галина Малик прекрасно пише для дітей, читачі люблять її книжки. Це Наталія Щерба зі своїми «Часодіями», це теж така велика книга фантастичного спрямування, діти її дуже люблять, також є іноземні автори Роальд Даль «Чарлі і шоколадна фабрика», «Полліанна» Елеонори Портер», завідувач відділу обслуговування учнів 5-10 класів обласної бібліотеки для дітей імені Островського Галина Вечерська.

Казки Ганса Крістіана Андерсена також цікавлять дітей. Костянтин, учень 5-го класу, розповів, із яким захопленням він читає твори цього письменника.

«Я прочитав книжку Ганса Крістіана Андерсона «Хлопчик-зірка». Здивував тим, що цей хлопчик спершу був таким злим, а потім виправився і став добрим», — Костянтин, 11 років.

«Я позавчора приходила, брала книжку «Аліса у країні чудес», а зараз узяла книжку «Поліанна», — Наталія, 11 років.

«Я люблю читати, різні книжки, де йдеться про динозаврів, про світ тварин, про інші материки»,Катерина, 10 років

Попри те, що ми живемо в добу загальної комп’ютеризації, друковані книжки привертають увагу дітей яскравими ілюстраціями та неймовірними історіями. Адже самі казки вчать нас ніколи не сумувати, бути добрими, сміливими і завжди допомагати ближньому.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button