Суспільство (відео)

День матері: чернігівці розповіли, як вітають найріднішу людину (Відео)

Щороку в середині травня українці відзначають День матері, у 2023 році цей святковий день припав на 14-те число. Сьогоднішнє свято є чудовою нагодою привітати матусю, сказати їй слова подяки за любов, турботу й терпіння. Цього дня заведено проводити час у сімейному колі та вручати маленькі подарунки. Ми поцікавилися в чернігівців, чи заведено в їхній сім’ї відзначати День матері та як зазвичай вони вітають найріднішу людину.

На жаль, ні, ще не увійшло в традицію. Хоча донька вітає, я свою маму не вітала, тоді ще не заведено було. А донька мене вітає уже декілька років. Але ми далеко одна від одної, тому тільки привітання. Хай буде, хороше свято.  

Ми збираємося в колі нашої сім’ї: я, моя мама, тітка та бабуся. І зазвичай проводимо цей час разом. Купуємо якісь смаколики до чаю. Я також останнім часом намагаюсь самостійно щось випікати для сім’ї. Даруємо подарунки одна одній.

Взагалі хоча б трошки привітати, зробити якийсь маленький подарунок, та й усе.

Зазвичай діти вітають мене і ми йдемо до бабусі, готуємо разом домашній торт і йдемо вітати мою маму. Тому традиції передаються, діти бачать, як ми поводимося, тож ми будемо чекати, що й вони потім приходитимуть до нас з онуками.

Так тепер прийнято, будемо навчатися, як його святкувати. Я тільки перший раз стала мамою, тому це свято тепер і мене стосується. Свою маму вітаємо, квіти даруємо весняні та просто разом день проводимо.

Це буде вихідний день, я думаю, що ми відпочинемо, можливо, на природу виїдемо з дитиною. Своїй мамі телефоную кілька разів на тиждень точно, двічі на місяць зустрічаємося, бо живемо в різних містах. Хочу побажати всім матерям любові, терпіння, впевненості в майбутньому і, звісно, Перемоги!

Редакція ЧЕЛАЙН також долучається до привітань, бажаємо всім матусям України світлої материнської радості – здорових, веселих і щасливих дітей, сімейного затишку, міцного здоров’я та мирного неба!

Журналіст:Марина Кирієнко

Оператор:Сергій Бутько

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button