Суспільство (відео)

«Дивосад» розказав чернігівцям про Федота-стрільця (Відео)

Театр реабілітації та творчої інтеграції «Дивосад» у Будинку культури на Шерстянці традиційно презентував чернігівцям свою нову виставу «Про Федота-стрільця».

«Сьогодні «Дивосад» поставив цю прем’єру вистави, щоб показати людям, як можна змінити світ. У цьому житті ми самі, кожен із нас вирішує, що зробити. Ви знаєте, у нашому театрі люди проходять реабілітацію повноцінного життя», — художній керівник, режисер театру «Дивосад» Ірина Пісня.

Справжнім подвигом і волею до повноцінного життя можна назвати роботи дітей з обмеженими можливостями, які, попри обставини, створюють справжні театральні шедеври. Адже ці актори віддають усю душу творчості, не вимагаючи натомість слави чи грошей.

«Тут усе робиться від душі. Без всякого там», — актор театру «Дивосад» Роман.

«Для мене цей театр – це моя родина. Я тут розкриваюсь значно більше, ніж де-небудь», — акторка  театру «Дивосад» Анна Машир.

Глядачів виступи «Дивосаду» ніколи не залишають байдужими, оскільки самовідданість і щирість його акторів, вихованців громадської організації «Аратта», може тільки захоплювати.

«Виступ був один із найкращих, і, хочу сказати, не вперше буваю на цих виставах, у них виходить щоразу більше, більше і більше», — житель Шерстянки, депутат Новозаводської районної ради в м. Чернігів Олександр Стрішний.

Такі вистави створюють не тільки для захоплення глядача. Вони зокрема є важливою складовою для реабілітації дітей з обмеженими можливостями.

«Театротерапія допомагає через перевтілення реалізуватись цим дітям. І через них вони відкривають свої можливості», — керівник благодійної організації «Аратта»- Вікторія Філатова.

Ця вистава відбулась завдяки проекту громадської організації «Аратта» «Повноцінне життя», що фінансується Європейським Союзом. Серед планів «Дивосаду» – підготовка і пошук коштів для поїздки у вересні до Польщі на Фестиваль Прекрасних театрів, де чернігівський колектив уже багато років єдиний представляє всю Україну.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button