Суспільство (відео)

«Діяльність «вугільної мафії» перевірить прокуратура», – Валерій Куліч (Відео)

Підприємство «Сіверпромбуд» дивовижним чином виграє тендери з постачання вугілля до закладів освіти на Чернігівщині.

Журналісти ЧЕline провели своє розслідування.

Як з’ясувалось, горе-бізнесмени пропонують сумнівно низькі ціни на продукцію. І це не дивує, адже її якість не відповідає жодним нормам. Вугілля більше схоже на сміття. В райдержадміністрації на це закривали очі.

Ми зверталися до правоохоронних органів та губернатора, аби ті встановили істину з вугільними закупівлями. Валерій Куліч під час зустрічі з журналістами прокоментував цю ситуацію.

— На механізм проведення тендера я вплинути не можу, тендери з 1 серпня проводять через систему «Прозорро». З другого боку, в мене лежить скарга від підприємства на дії економічної поліції саме щодо вугільного підприємства «Сіверпромбуд».

У мене багато матеріалів про незаконні дії економічної поліції. Я ці питання всі об`єдную та передаю прокуратурі, щоб  вони дали оцінку і керівникам структур, і підприємствам.

Є дуже багато зауважень щодо проведення тендерів, навіть якщо продукція недосконала і є зауваження, в мене законодавчо немає повноважень не допустити цю компанію до участі в торгах, — Валерій Куліч, голова Чернігівської облдержадміністрації.

Ще статті по темі

Back to top button