Суспільство (відео)

«Дочекалися», – чернігівці про скасування літнього та зимового часу (Відео)

Літнього та зимового часу в Україні невдовзі може не бути. Відповідний законопроєкт Верховна Рада планує розглянути в другому читанні 19 березня. Чернігівці розповіли, як ставляться до того, що, можливо, вже не буде потреби переводити стрілки годинників.

«Погано. Дуже погано».

«Мені однаково».

«Та однаково, вже звикли до цього. Значення має лише баранів фікус, який нам нав’язують».

«Мій організм сам прилаштувався до цих переходів і для мене це дуже зручно. І коли переводять, то я вже зараз прокидаюся о 5-й годині замість 6-ї. Мені підходить».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скасувати переведення годинників: Рада зробила перший крок

«Те, що скасовують, добре. Але я не хочу, щоб залишали оцей час, зимовий. Мені краще щоб перевели на літній і залишили літній час. Бо нам рано вставати треба, а ввечері тоді рано темніє і теж погано».

«Я за те, щоб його скасували, тому що вже скільки років я чекаю і не дочекаюся. Бо це для мене незручності. Жодної економічної вигоди ніхто від цього не отримує».

«Якось більш звично жити в одному ритмі та й усе. Жодного економічного сенсу нема».

Якщо Рада встигне проголосувати за законопроєкт, то в Україні більше не буде потреби переводити стрілки годинників на літній час.

Варто зазначити, що у світі переводити годинники почали ще у 1784 році – для ефективнішого використання денного світла й економії електроенергії.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button