Суспільство (відео)

Допомога та самореалізація: в Чернігові відкрився новий простір «Вільна» (Відео)

У Чернігові відкрився комфортний простір для жінок і дівчат під назвою «Вільна». Саме тут кожна може знайти підтримку у складні моменти життя та натхнення для реалізації своїх творчих ідей і пізнання себе.

«Простір «Вільна» є частиною гуманітарної відповіді на війну, це простір, де жінки та дівчата можуть зустрічатися одна з одною, об’єднуватися, отримувати спеціалізовані сервіси психологічної та соціальної допомоги. Безумовно, простір «Вільна» має забезпечувати підтримку жінок, які страждають від гендерно зумовленого насилля та домашнього насилля або насилля, пов’язаного з війною. І тому дуже важливо, щоб у таких місцях, можна сказати, точках входу і для постраждалих, і для просто місцевих жительок, була змога й отримати інформацію про сервіси соціальні, які діють у місті Чернігові, й отримати підтримку та дружнє плече своєї колежанки, своєї посестри», — Анастасія Коломієць, польова спеціалістка Фонду ООН у галузі народонаселення.

Проєкт «Вільна» діє в багатьох областях і містах України. У Чернігівській області відтепер діють два простори – в Ніжині та Чернігові.

«У нас щотижня, з середи по неділю, проводитимуть різноманітні тренінги, лекції, майстер-класи. 3 11:00 до 20:00 буде розклад на кожен тиждень. У нас будуть виступи різних фахівчинь із різних напрямів. Буде українська й англійська мова щотижня, будуть заняття з реабілітологом, із фітнес-тренерками. Тобто напрямів дуже багато», — Анна Молочко, соціальна працівниця простору «Вільна», м. Чернігів.

Також скористатися простором буде дуже зручно матусям, які чекають своїх дітей після різноманітних гуртків у Палаці дітей та юнацтва.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button