Суспільство (відео)

Ласощі і турбота господарів: пухнасті Фрося і Фідель відсвяткували День домашніх тварин (Відео)

Її купили усього за 30 гривень, однак у серцях нових хазяїв – тата Олександра, мами Олени і сина Матвія – вона стала мало не найдорожчим скарбом.

«Ми любимо дивитися з сином «Дискавері», там багато цікавих передач про тварин, і якось побачили там передачу про капібару – такий гризун кілограмів на 40, схожий чимось на бобра, домашній такий, він може купатися у ванній. Ми з’їздили до Менського зоопарку і глянули, яка на вигляд капібара насправді, і зрозуміли, що ця тварина не для нашої квартири, тоді ми вирішили придбати маленьку копію капібари», — розповідає Олександр Сидоренко – чернігівець.

Маленька Фрося, потрапивши до цієї родини, виграла справжній джекпот. У попередніх власників вона жила на вулиці, тепер у неї тепле житло і багато смачної їжі. До того ж морська свинка стала улюбленицею тата.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домашні тварини на контролі. Як зміниться відповідальність власників

«Вона дуже мила, вона навіть чимось нагадує котика – коли її чухаєш, вона мурликає, а коли з холодильника витягую зелень або морквину, то вона стає на задні лапки і свистить», — відзначає Олександр Сидоренко – чернігівець.

Та місяць тому в цій родині завели шотландця Фіделя – пухнасте і надзвичайно грайливе бажання сина Матвія і мами Олени.

«Фу, не можна, не можна».

Фросю Фідель не ображає, розповідає Матвій, а лише намагається з нею погратися. Таке цій парочці дозволяють лише під пильним наглядом когось із родини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорога смерті: через прорахунки проектантів на чернігівських шляхах масово гинуть тварини

«Вони з Фросею нібито друзі, але не дуже часто зустрічаються. Фрося сидить у клітці, а Фідель бігає по всій квартирі», — говорить Матвій Сидоренко – чернігівець.

Жити без домашніх улюбленців сумно. На цьому наголошують власники котиків, собачок, хом’ячків чи свинок. Психологи і психотерапевти запевняють, що спілкування з хатніми тваринками сприяє стабілізації психоемоційного стану та допомагає пережити стреси.

«Може знімати напруження, знімати м’язові затиски в тілі, якщо вони є. Спілкування з тваринами здатне нейтралізувати наслідки самотності або дефіциту спілкування, сприяє розвитку емпатії, співчуття, співпереживання, якихось навичок соціалізації», — наголошує Віта Журавель – психотерапевт.

В останній день осені, 30 листопада, відзначається День домашніх тварин. Найкращим подарунком для них стане наша турбота і, звісно, ласощі. Свинку Фросю і кота Фіделя порадували гостинцями ще вранці.

Журналіст: Яна Титенок

Оператор: Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button