Суспільство (відео)

Дорадча рада для розподілу допомоги військовим і дофінансування ремонту доріг: ранкова нарада в ЧМР (Відео)

Дорадчу раду, що займатиметься вивченням і систематизацією потреб військових, планують створити в Чернігівській міській раді. Про це під час щотижневої ранкової наради повідомив виконувач обов’язків чернігівського міського голови Олександр Ломако.

«Ми не витягнемо все, в нас обмежений ресурс, навіть якщо ми його збільшимо, він обмежений. Для того, аби не я самостійно ухвалював рішення або ж там якесь управління, ми створимо таку дорадчу раду.

Ми створимо дорадчу раду, адже наразі приходить чимало звернень від військових частин, тільки вчора я отримав три чи чотири – про придбання всього, що їм потрібно. Але я розумію, що такими темпами в нас дуже швидко закінчаться гроші. Потрібно робити пріоритизацію»,- Олександр Ломако – виконувач обов’язків чернігівського міського голови.

За словами Олександра Ломако, заплановано, що до складу дорадчої ради увійдуть представники низки волонтерських організацій міста, які напряму співпрацюють із військовими та розуміють їхні потреби. А пріоритетним напрямком діяльності стане забезпечення потреб військових частин Чернігова та області, а також тих, у яких служать чернігівці.

«Пріоритет буде такий: збереження життів наших хлопців, все, що допомагає збереженню життів: прилади нічного бачення, засоби індивідуального захисту, дрони, РЕБи, а також те, що допомагає нашим військовим вбивати росіян»,- Олександр Ломако – виконувач обов’язків чернігівського міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Ломако прокоментував результати перевірки Держаудитслужби в Чернігівській міськраді (Відео)

Ідея створення дорадчої ради, що займатиметься потребами військових, за словами Олександра Ломако, була розроблена під час зустрічі ініціативної групи «Гроші на ЗСУ» із виконувачем обов’язків мера. Також під час спілкування з активістами була озвучена потреба у створенні прозорого механізму відстеження наданої допомоги від Чернігівської міськради для захисників.

«Ми зробимо на сайті розділ, і всі тендери, які йтимуть і завершуватимуться на ЗСУ, там буде посилання, щоб там можна було подивитися, чим місто допомагає»,- Олександр Ломако – виконувач обов’язків чернігівського міського голови.

Утім, майже одразу після обговорення можливого збільшення допомоги захисникам України від Чернігівської міськради повернулися до питань нагальних – ремонту доріг у Чернігові.

«Це теж філософське питання. Отам от приходять «Гроші на ЗСУ». Я підтримую, мені хотілося б, аби ми як громада якомога більше допомагали нашим військовим і наближали нашу Перемогу. Хоча у нас вилучили вже мільярд двісті і це суттєвий внесок. І хотілося б ще, так… Але їдеш по Мазепи, до Києва коли виїжджаєш чи в той бік, їдеш по Льотній, по Глібова, де взагалі неможливо їздити, і розумієш, що це ж наша функція головна. А коли ті самі люди, які кажуть, що всі гроші потрібно на ЗСУ, вони ж і кажуть, що в місті погані дороги… Це як називається? Шизофренія?»,- Олександр Ломако – виконувач обов’язків чернігівського міського голови.

Під час наради Олександр Ломако зазначив, що в 2024 році необхідно розпочати ремонт дорожнього покриття від «Кругу» в районі танку до «Кругу» в районі вулиці Мазепи, а також ямковий ремонт і грейдерування в інших районах міста.

«Потрібно додавати кошти з бюджету міста цьогоріч і вже починати робити якісь дороги. Це інвестиційна привабливість, це комфорт наших мешканців, це пошкоджені транспортні засоби наших мешканців. Воно не перечекає, що от, мовляв, після війни це зробимо. Після війни тут може бути село без асфальтового покриття»,- Олександр Ломако – виконувач обов’язків чернігівського міського голови.

На завершення новини відносно позитивні – під час наради генеральний директор Чернігівської міської лікарні №2 повідомив, що наразі спалах захворювань на грип та ОРВІ у Чернігові йде на спад.

«На сьогодні можна констатувати той факт, що за минулий тиждень захворюваність на грип та ОРВІ знизилась, і сьогодні перевищення порогу становить 32,4% проти 71,9% позаминулого тижня»,- Владислав Кухар – генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2» ЧМР. 

Покращення ситуації із захворюваністю на грип та ОРВІ в місті підтверджує і той факт, що низка чернігівських шкіл відновила навчання в очному форматі.

«Заклади освіти працюють у штатному режимі. Цього тижня всі заклади, які працювали в форматі дистанційного навчання, відновили роботу в звичайному форматі»,- Василь Білогура – начальник управління освіти ЧМР.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button