Суспільство (відео)

Ексклюзивні фотографії та особисті речі Левка Лук’яненка: в Чернігові функціонує музей, присвячений відомому чернігівцю (Відео)

Історія нашої країни виписана іменами, що асоціюються в нас із волелюбністю та цілковитою відданістю Батьківщині. Таким є і чернігівець Левко Лук’яненко, один з авторів Акта проголошення Незалежності України. Все своє життя чоловік віддав боротьбі за Незалежність нашої країни. В пам’ять про Героя України в Чернігові створили музей.

«Я вирішив, як дизайнер і засновник, відкрити в Чернігові музей. Надія Іванівна надала всі фотографії і ми його відкрили минулого року. Цьогоріч відсвяткували рік, 23 серпня був рівно рік»,- Петро Сальник – директор музею Героя України Л. Г. Лук’яненка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Юні музиканти із Сновська перемогли на Міжнародному та Всеукраїнському конкурсах

Пан Петро – друг Левка Григоровича, тож хто як не він бачив і знає, яким було життя відомого чернігівця. Зібравши найцінніші реліквії свого друга, чоловік спробував показати, яким був Левко Лук’яненко.   

«Ідея була показати творчий спадок Левка Григоровича. Ми зібрали деякі його власні речі: вишиванку, костюм, булаву, яку в Києві йому подарував Борис Олійник. Також тут найцінніше – його книжки»,- Петро Сальник – директор музею Героя України Л. Г. Лук’яненка.

Серед чималої кількості фотографій і книжок звертаємо увагу на столик із робочим приладдям Левка Григоровича.

«На цьому столі ви бачите і факс, і телефон – це все, що було в Левка Григоровича. У 90-ті роки це було дуже популярно – факс»,- Петро Сальник – директор музею Героя України Л. Г. Лук’яненка.

Головним своїм завданням пан Петро визначає збереження пам’яті про справжнього українця – Левка Лук’яненка.

«Щоб ми популяризували. У нас зараз війна, тому ми дуже активно хочемо популяризувати, щоб люди бачили, що ми з вами – Українці. Не хто-небудь, не десь на задвірках Європи, а що ми – дуже велика нація»,- Петро Сальник – директор музею Героя України Л. Г. Лук’яненка.

Знати свою історію – обов’язкова умова формування міцної нації. А в наших реаліях це справжня зброя, що здатна знищити вигаданий світ ворога.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button