Суспільство (відео)

Електромобіль, добро та патріотизм: письменницькі мрії чернігівців (Відео)

Письменник – це людина, яка викладає власні думки на папері. Це можуть бути наукові твори або художня проза, вірші та багато іншого. Для декого ця діяльність є хобі, інші ж професійно займаються письменництвом і видають авторські книги. Літератори різних часів описали вже чимало тем. А от чернігівці пропонують власні сюжети, які вони описали б, будучи майстрами слова.

-По-перше, це повинна бути добра книжка. Про гарні справи і не тільки для дітей, а й для дорослих. Тому що дуже часто дорослим також треба нагадувати, що треба робити гарні справи. Пов’язане з Україною обов’язково. Із нашим містом таким гарним.

— Про Чернігів можна в будь-яких жанрах писати. Він прекрасний у будь-яку пору року. Особливо зараз, після реставрації, дуже багато змінилося. Мої друзі приїжджають, які тут навчалися раніше, кажуть, що це центр Європи.

 — Щоб більше уваги приділяли молодому поколінню, дітям. Щоб більше уваги приділяли нашим дітям-інвалідам, яких у нас у Чернігові достатньо. Книгу ще якусь. Казок достатньо, більше патріотичного такого.

— Про Майдан я написав би. Це дуже визначальні події, я вважаю. Але це не розслідували до кінця, це треба розслідувати.

— Про наших політиків написав би. Які вони в нас і до чого країну довели.  До чого ми прийшли і за що голосували. Такого я вжитті не бачив.

— Ну, мабуть, про любов, яка давно минула.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червонокнижний креатив: чернігівці розказали про рідкісну флору та фауну

— Про електромобілі. Тому що я цікавлюсь цією ситуацією, намагаюся електромобілі протягнути до міста Чернігова, але є такий Бюджет участі, то там сказали, що електромобіль – це предмет розкоші.

— Якби я хотіла написати книгу, я написала б щось цікаве, романтичне. Можливо, якийсь роман або детективчик, якби в мене був талант до цього. Якусь вигадану історію про компанію людей веселу, щось цікаве.

Отже, уява чернігівців багатогранна. Більшість із них переймається не тільки особистими переживаннями, а й прагне написати щось корисне для інших.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button