Суспільство (відео)

Фанати класики: талановиті українські музики приїхали до Чернігова (Відео)

Твори Бетховена, Моцарта, Рахманінова та інших видатних композиторів зіграли в Чернігові юні музиканти на Всеукраїнському фортепіанному конкурсі імені Левка Ревуцького. Він триває у музичній школі № 1. Свої таланти демонструють понад три десятки учасників із восьми областей України.

«Хочеться побажати учасникам конкурсу перемог, нових творчих звершень і натхнення»,директор фортепіанного конкурсу імені Левка Ревуцького Степанчук Ольга.

Наймолодша учасниця – Поліна Тотоєва. Їй 7 років. Приїхала з Харкова. Грає на фортепіано лише 2 роки, проте досягла вже чималих успіхів. Конкурс для неї – це можливість проявити себе. (видео как играет на фортепиано)

«Буду виконувати варіації на тему левеняти й черепахи, і етюд Шитте. Левеня і черепаху я вивчила добре, і етюд вдається також», — учасниця Всеукраїнського фортепіанного конкурсу Поліна Тотоєва.

Готуються учасники конкурсу дуже старанно, адже це неймовірно кропітка та важка праця, особливо для найменших музикантів.

«Загалом із маленькими дітками доволі складно, бо тут потрібен індивідуальний підхід до кожного учня, в усіх свої особливості характеру, тому дуже індивідуальне навчання, все залежить від дітей»,вчитель музики (Харків)Тетяна Лапіна.

Право розпочати конкурс випало Юлії Статінко з Вишгорода. Дівчина грає вже дев’ять років і не уявляє своє життя без музики.

«Сьогодні я виконувала 4 твори. Моцарт «Соната», «Експромт перший» Шопена, «Елегія» Дремлюги, «Гумореска» Рахманінова. З таким довгим періодом роботи – це моє життя, я просто не уявляю, що я робила б, тому що з кожним днем що довше я займаюся, то більше розумію, що кордони музичні розширюються і щоразу більше можливостей»,учасниця Всеукраїнського фортепіанного конкурсу Юлія Статінко.

Музика здатна змінити світ на краще, вважають учасники конкурсу. Своїми виступами вони хочуть надовго зарядити чернігівців позитивною енергетикою, адже класична музика покращує психологічний і фізичний стани людини.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button