Суспільство (відео)

Гаджети – за добру справу: в Чернігові нагородили переможців конкурсу «Солодка годівничка» (Відео)

*Актуально

І пташок підгодували, і подарунки отримали. У Чернігові нагородили переможців конкурсу для дітей «Солодка годівничка», який запровадила політична сила «Наш край». До новорічно-різдвяних свят малеча отримувала подарунки. По області їх розлетілося майже 10 тисяч. Але вони були непрості. Кожну коробку можна було перетворити на годівничку для пернатих. Далі викласти фото або відео з нею в соцмережі. Переможців визначали за кількістю лайків і репостів. Участь в акції брали діти з усієї Чернігівщини, загалом це мешканці 55 громад. Першість отримав козельчанин Женя Колоколуша.

«Мені мама розказала, годівничку вішали біля будинку»,- Женя Колоколуша, переможець конкурсу «Солодка годівниця», І місце.

«Задоволена акцією, хай побільше проводять таких акцій, щоб діти звикали до того, що треба доглядати за тваринами. Пташки, як собаки та коти, потребують уваги. Будемо годівнички вішати кожну зиму. Ми їх і раніше вішали»,- Тетяна Колоколуша, мама переможця конкурсу «Солодка годівниця», І місце.

«Ми завжди беремо участь кругом, вивішували годівнички всюди. І вдома, і на території центру реабілітації, і в ліс дітей возили.  Більше як 40 дітей брали участь. Це вперше нас запросили взяти участь у цій акції, то наші діти взяли участь і Женя переміг»,- Світлана Трофімченко, соціальний працівник Центру комплексної реабілітації дітей з інвалідністю Козелецької селищної ради.

«Боротьба була запеклою, тому що мені навіть писали у фейсбук, що «а в нас більше лайків». Було таке листування. Визначилися переможці. Ми думали, що буде з Чернігова найбільше лайків, але з Холмів, Козельця, Чернігова… Майже всі громади взяли участь, я вважаю, що всі задоволені»,- Сергій Баришовець, голова ЧОО ПП «Наш край», голова фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза нападу: на Чернігівщині скликають позачергову сесію облради

Усі переможці акції отримали новенькі смартфони та подарунки від «Нашого краю».

«Що зараз основне? Це гаджети. У нас уже «держава у смартфоні», тобто з самого малечку і до пенсіонерів усі мають бути зі смартфонами. Вибрали такі подарунки, що вони всім підійдуть. І хлопчикам, і дівчаткам. Хоч із дитячого садочка і навіть у старших класах школи»,- Сергій Баришовець, голова ЧОО ПП «Наш край», голова фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді.

Аби привітати переможців, до Чернігова приїхав народний депутат України Борис Приходько. Він каже, що на свята кожна дитина чекає на диво та солодощі. А ідея з такими солодкими подарунками дала змогу отримати більше позитивних емоцій.

«Спілкуючись зараз із переможцями конкурсу… вони дають такий зворотній зв’язок, тобто діти спостерігали, як птахи прилітали, їли. І вони постійно підгодовували їх. Це нові емоції для дітей, нові знання. Тож із великим задоволенням сьогодні нагородили переможців»,- Борис Приходько, народний депутат України.

Наймолодшою переможницею стала маленька Вікторія з Чернігова, якій уже майже три рочки. Вона разом із мамою прийшла, аби забрати свій приз.

«Я вважаю, що це мамі, але він точно згодиться, щоб вона тобі всілякі цікаві віршики шукала, читала звідси і все робила, щоб ти була такою гарною дівчинкою. Я вас вітаю!».

«Вони разом із вихователем робили годівнички, годували пташок. Гарна дуже акція, допомагає і пташкам, гарно і їм, щоб узимку їжа в них була, і нам за такі цікаві подаруночки. Не сподівалися на перемогу, знайомі побачили, що бере участь наша доця, і вирішили нас підтримати»,- Юлія Брагинець, мама переможниці конкурсу «Солодка годівниця», ІІ місце.

А от третій смартфон дістався Надії Дорош із Холмів. Вона каже, що і далі продовжуватиме дбати про пташок, підгодовуючи їх.

«У майбутньому я буду підгодовувати пташок, бо мені їх трішки навіть шкода. Я вішала годівничку в саду. Я вважаю, що вони важливі, тому що ми допомагаємо пташкам вижити посеред зими»,- Надія Дорош, переможниця конкурсу «Солодка годівниця», ІІІ місце.

Така акція від «Нашого краю» відбувається по всій території України. Та Чернігівщина бере в ній мало не найактивнішу участь.

«Зараз якраз підбивають підсумки. Це цікава статистика, скільки людей долучилися до цієї акції. Якщо в кожну сім´ю ми зайшли, і там майже 10 тисяч подарунків, то на три помножте. Тобто як багато людей дізналися про цю акцію. І до 1 березня буде загальний рейтинг, ми побачимо результати»,- Борис Приходько, народний депутат України.

Переможці й ті, хто їх супроводжував, змогли познайомитися та поспілкуватися в невимушеній атмосфері під час чаювання зі смаколиками.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button