Суспільство (відео)

Гардероб на батарейках: дизайнер із Козельця створює унікальний одяг (Відео)

Із радіоінженерів – у дизайнери-інноватори. Юрій Вульвач із Козельця шиє футуристичний і високотехнологічний одяг уже приблизно 30 років. За цей час він встиг створити власне шоу та неодноразово влаштовував покази альтернативного вбрання у столиці. Шити чоловік вчився самотужки: спершу за викрійками в журналах, а потім уже створював власні образи.

«Це мені було дуже цікаво. І тому це мене дуже надихало. Коли я вчився шити, то завжди виходив із того, що є в мене. Є шматок шкіри – і мозок починає інтенсивно працювати. І ти потім, як комп’ютер, включаєш, що з цього можна пошити, як раціонально зробити розкладку. Це дуже допомагає. Стимулює щось винаходити. Не просто так купив десь там викрійку», — дизайнер-інноватор Юрій Вульвач.

Вбрання від дизайнера відображають вимоги суспільства. Так, цікавинкою найновішої колекції стали сонячні батареї, вмонтовані в одяг і аксесуари та доповнені світлодіодами. Таким чином, прогулюючись містом у погожий день, можна підзаряджати свої гаджети просто в кишені або сумці за допомогою сонячної енергії.

«Загальна сумарна потужність цих панелей приблизно 2 Вт. Їх вистачає, щоб зарядити телефон за годину, якщо сонячна активність хороша. Тут також розташовані світлодіоди. Вони починають блимати. І що цікаво ще, що ця портупея – трансформер. Спідницю можна відстібати і вже виходить як портупея. На додаток до неї є чоботи», — дизайнер-інноватор Юрій Вульвач.

«Щоб якось виділитися з сірої маси, це дуже хороша ідея. А не тим, що зараз шиють. Це більше оригінально. Цікавіша задумка», — Валерія

«Тут я теж створив аксесуар, який ось, у сумочці, теж стоїть сонячна панель. І ось немає сонця – це як звичайна сумочка, а є сонце – ви можете теж вставити туди павербанк або телефон і заряджати його. Там усе приєднано. Можете також протягом дня покласти сумочку на стіл і вона буде від сонця заряджатися. Або від денного світла теж, але слабо», — дизайнер-інноватор Юрій Вульвач.

Ця шуба ще не оснащена електронікою, але дизайнер каже, що за допомогою сонячних батарей і вмонтованих обігрівачів можна пристосувати її і до суворих морозів.

«Загалом класно, вона наче на мене зшита. І красивенько, і стильненько, і модненько. Я думаю, хутро завжди в моді, особливо для дівчина», — Наталія.

Попри достатньо серйозний фах економіста, донька пана Юрія Ольга теж досить творча людина і захоплюється фотографією. Талант батька дівчина підтримує та всіляко йому допомагає, створюючи імідж і придумуючи ідеї для фотосесій.

«Я фотографую його, якщо йому потрібні якісь цікаві фотографії його винаходів. Придумуємо якийсь йому стиль, фотографуємо в чернігівських студіях, потім він собі створює портфоліо, показує людям, розвивається. Десь знімається в кіно, його запрошують завдяки фотографіям», — донька дизайнера-інноватора Ольга Шкурко.

У свої 54 Юрій Вульвач уже знявся в кількох кліпах вітчизняних і закордонних зірок, постійно бере участь у зйомках фільмів і реклами. Наразі дизайнер працює над створенням нової колекції одягу, яку він планує презентувати в Америці.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Очень красиво. Юрий когда и в какой штат и город вы планируете приехать? Я хотела бы побывать на выставке ваших изделий.

Back to top button