Суспільство (відео)

«Геть з України москаль некрасівий»: на Чернігівщині стартувала національна кампанія «Гвардія Наступу» (Відео)

В Україні стартувала національна кампанія рекрутингу «Гвардія Наступу» для формування 8 штурмових батальйонів. Прикордонники, Національна гвардія та поліція запрошують посилити наші сили під час майбутнього наступу.

«На Чернігівщині, як і по всій країні, стартувала національна кампанія рекрутингу «Гвардія Наступу». Це кампанія, що реалізується Національною гвардією, Національної поліцією та Державною прикордонною службою за ініціативи Міністерства внутрішніх справ України. Її метою є формування 8 бригад наступу по всій території країни», — В’ячеслав Чаус, начальник Чернігівської ОВА.

Кістяк нових бригад складається з офіцерів і солдатів, які мають величезний бойовий досвід та проявили себе найкращим чином на різних ділянках фронту. Доукомплектація нових бригад відбуватиметься виключно з добровольців, високомотивованих патріотів України.

«Чим ця компанія відрізняється від мобілізації – основне це те, що добровольці, рекрути, які виявляють бажання вступити в «Гвардію наступу», самі можуть обирати підрозділ і місце несення служби. Відповідно, після того, як ці підрозділи будуть сформовані, добровольці пройдуть кількамісячне спеціальне навчання», — В’ячеслав Чаус, начальник Чернігівської ОВА.

Кампанія буде реалізовуватися через мережу ЦНАПів, на Чернігівщині буде залучено п’ять установ. Для цього вже працюють спеціальні віконечка з представництвами, куди може звернутися доброволець. Якщо він хоче битися серед поліцейських – йому в «Лють». Хоче укріпити кордон або воювати в лавах прикордонників – обирає «Сталевий Кордон». Усі 8 бригад матимуть свої спеціальні призначення, але всі вони – з єдиною метою: вигнати окупантів зі своєї території.

«Військовослужбовці, які будуть призвані до цих бригад, будуть забезпечені сучасним озброєнням, бронетехнікою. Їх готуватимуть найкраще підготовлені інструктори, які вже пройшли бойові дії. Бригади, що вже формуються на наявних фондах військових частин, ці підрозділи вже брали активну участь у бойових діях», — Ігор Оринко, командир військової частини НГУ.

У Чернігівському ЦНАПі зазначають: уже є перші кандидати.

«Уже був певний потік людей, навіть кандидати з мобілізації. Переважно люди ще не визначилися, чи вони хочуть на контракт чи за мобілізацією. Молоді, звісно, більше хочуть на контракт, але також і люди більш старшого віку є вмотивовані і дуже хочуть захищати нашу державу. Тому, дивлячись на вік, ідуть за мобілізацією зараз», — Марія Страдомська, молодша сержантка НГУ.

Для звернення обов’язково з собою треба мати паспорт, ідентифікаційний код і військовий квиток.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button