Суспільство (відео)

У Чернігові чоловік судиться з колишнім чиновником (Відео)

У Чернігові розгорівся скандал навколо екскерівника Головного управління юстиції в Чернігівській області Олександра Карнабеди. Очолював юстицію до 2015 року. Його сусід, Сергій Марус, звинувачує ексчиновника у «відтисканні» землі.

«Я подав позов у 2018 році на сусіда – Карнабеду Олександра Валерійовича. Суть позову – що був перенесений паркан із їхнього боку в мій бік і забрано приблизно 14 квадратів», — Сергій Марус, пенсіонер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Центр реабілітації в «зоні конфлікту»: Мозговий назвав сенсаційну причину звільнення

За словами чоловіка, вже була проведена експертиза, яка підтвердила, що землю в нього забрали. Зараз триває судова тяганина.

«Справа ця рухається вже два роки. Четвертий суддя веде справу. Сусід – колишній начальник юстиції області. Тому й справа волокититься, бо суди були йому підзвітні. Був туди, так би мовити, вхожий», — Сергій Марус, пенсіонер.

Також Сергій Марус звинувачує сусіда в недотриманні норм розміщення споруд біля паркану. Відстані занадто малі. Крім того, висота паркану також перевищує норми. Олександр Карнабеда від коментарів відмовився.

«Якщо ви бажаєте з ними поспілкуватися… Зі мною поспілкувалися. – Вважаю, нема потреби. Це приватне питання, пов’язане просто із землею. – Та ми ж не кажемо, що це державне питання.  – Навіщо мені приватне питання виносити кудись… хай вони пишуть. Подивлюсь, що вони напишуть, можливо, ще й з ними питання буде… Звідки я знаю…» — Олександр Карнабеда, ексначальник управління юстиції в Чернігівській області.

За словами пенсіонера, конфлікт почався в 2015 році, коли сусід поставив паркан на його землі. Отримавши зауваження, спершу йшов на контакт, мовляв, питання вирішимо, але коли дійшло до діла – відмовився повертати землю і переносити загорожу. Ображений на сусіда чоловік відхиляє завісу статків ексчиновника.

«Як людина, яка жодного дня не була в бізнесі, з салону купляє автомобілі – Санта Фе за 20 із чимось тисяч, Тойоту з салону за понад 35 тисяч. І це перебуваючи на державній службі. Сидячи на бюджетних коштах, відтискаючи квартири в людей», — Сергій Марус, пенсіонер.

У той час, коли судова система роками не може вирішити питання, конфлікт поступово набуває дедалі більшої гостроти. Очевидно, розв’язкою може стати останнє судове засідання в цій справі, що відбудеться наприкінці цього місяця.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Хотелось бы верить в справедливость. Держиморде получить по заслугам, а пенсионеру желаю сил и здоровья.

  2. Бажаю Сергію Марусу, щоб судове засідання в цій справі, яке відбудеться на прикінці цього місяця було останнім і поставило крапку на цій судовій тяганині, та не віднімала у нього сили та час. Дуже прикро коли сусіди поруч так себе поводять, а потім не хочуть визнавати свої неправомірні дії.

Back to top button