Суспільство (відео)

Депутати міськради просять нових повноважень – розпоряджатися грошима від адмінштрафів (Відео)

Депутати Чернігівської міської ради готують звернення до Кабміну, Міністерства фінансів і мерів усіх українських міст: у документі обранці виступають із важливою ініціативою – просять у столичної влади нових повноважень – залишати всі надходження зі сплати адмінштрафів у бюджеті міст. Приміром, Чернігів за кошти «порушників» зможе фінансувати, наприклад «Муніципальну варту» й оплачувати організацію безпеки на вулицях обласного центру.

«Для цього треба мати певні ресурси і саме кошти від цих штрафів можна задіяти як ресурс для бюджету міста Чернігова та для мешканців міста Чернігова. І якщо держава на це піде, то за рахунок цього фінансування ми будемо оплачувати відеокамери, безпеку, «Муніципальну варту», у нас вивільняться кошти, які ми можемо спрямувати на освіту, охорону здоров’я, культуру або на заробітну плату, або на благоустрій», — депутат Чернігівської міської ради (НАШ КРАЙ) Віктор Бистров.

Звернення депутати затвердять на 36-й сесії міської ради. Підтримки чекають і від колег з інших міст України. На порядок денний можуть винести питання про заснування Молодіжної ради. Тричі Положення про створення консультативно-дорадчого органу вивчали депутатські комісії, але і досі не відомо, чи отримає чернігівська молодь повноваження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прозоро і потужно: у Чернігові створюється муніципальна молодіжна рада

«Нам важливо, щоб нарешті прийняли це положення і ми почали працювати, збирати молодь активну по місту і щоб це була ефективна працююча молодіжна рада», — громадський активіст Ярослав Юрченко.

Міський голова Владислав Атрошенко дозволив внести питання на сесію лише за однієї умови: якщо висновки депутатських комісій будуть схвальні.

«У мене жодних застережень стосовно того, чи може бути створена така рада, ніколи не було, питання положення – опрацьовуйте», — Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Усього на 36-ту сесію Чернігівської місії ради виносять 40 питань. Серед них – прийняття бюджету міста – 2019. На погоджувальній раді в міськраді затвердили всі питання порядку денного. Сесія відбудеться 29 листопада.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button