Суспільство (відео)

«Гетьманська столиця» отримала в подарунок техніку від міжнародної компанії (Відео)

Наталія Куштурна – працівниця історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця». На цих кадрах жінка здійснює перше обкатування нової техніки, яку заповіднику подарувала компанія «STIHL» Україна.

«Отримали ми новий трактор-газонокосарку, я сіла на нього вперше, але він дуже потужний і дуже гарний. Я вважаю, він стане великим помічником у нашій роботі», — Наталія Куштурна – завідувачка відділу «Парк біля палацу Кирила Розумовського».

Територія історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» загалом налічує понад 50 гектарів, які потребують постійного догляду та відповідного оброблення.

«Я керую відділом «Парк біля палацу Кирила Розумовського», площа парку-палацу – понад 9 гектарів. У межах огорожі в нас територія понад 5 гектарів, а територія газонів – 33 тисячі 860 метрів квадратних»,- Наталія Куштурна – завідувачка відділу «Парк біля палацу Кирила Розумовського».

Утім, спеціалізована техніка, що наразі є у власності історико-культурного заповідника, застаріла і не здатна оперативно та якісно обробляти наявну кількість територій, а придбати нову – справа не з дешевих. Тож адміністрація «Гетьманської столиці» звернулась із відповідним запитом до керівництва компанії «STIHL» Україна.

«Ми не мали змоги придбати нову техніку для обслуговування наших зелених насаджень, тому по допомогу ми звернулися до фірми, яка сьогодні дарує нам техніку для догляду за зеленими насадженнями заповідника», — Тетяна Кербут – генеральний директор Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця».

І вже за кілька днів після звернення Батурин відвідали представники компанії, щоб подарувати заповіднику фірмову спеціалізовану техніку.

«Ми передали те, чого найбільше потребує заповідник для догляду за такою великою територією, що налічує кілька гектарів. Це трактор для косіння трави, дві ручні коси й оприскувач, адже на території чимало дерев, як ви бачите, а також є яблуневий сад, за яким треба доглядати. Людей працює небагато, і техніка допомагає в догляді на таких великих територіях», — Світлана Скала – керівник відділу маркетингу компанії «STIHL» Україна.

Спершу «подарунки» мають пройти відповідні документальні процедури, аби значитися на балансі заповідника. Утім, уже найближчим часом новенька техніка наводитиме лад на території історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця».

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Добавить комментарий

Back to top button