Суспільство (відео)

Голтіс у Чернігові: скульптор тіла, який підготував чотирьох чемпіонів світу з бодібілдингу (Відео)

Попри насичений графік, він знайшов час, щоб завітати у Чернігів – духовну перлину України.

«Незвичайні святині, такі намолені, вони наповнюють душу, місто мене наповнює, і люди відкриті і тут відчувається благодать Божа», — автор  системи «Зцілюючий імпульс» Голтіс (Володимир Вукста).

Це легендарний Голтіс: професійний український мандрівник, спортсмен, спеціаліст із виживання в екстремальних умовах, автор оздоровчої та реабілітаційної методики «Зцілюючий імпульс». Сам він з Ужгорода, але їздить по всьому світу і допомагає людям стати здоровими без хірургічного та хімічного втручання.

«Я працював 50 років скульптором тіла і досі працюю, мені було цікаво працювати з людьми, в яких п’ятий ступінь ожиріння або дистрофія, щоб показати результат», — автор системи «Зцілюючий імпульс» Голтіс (Володимир Вукста).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фестиваль самбо об’єднав спортсменів-початківців Чернігова

Спорт захопив тоді ще Володимира у вісім років. Його побили підлітки за те, що він намагався врятувати собаку, над яким вони знущалися.

«Мене побили, і в моїй душі заклалася перші іскорка – я повинен стати сильним, щоб захищати слабких, знедолених, і повинен стати воїном світла, воїном добра», — автор системи «Зцілюючий імпульс» Голтіс (Володимир Вукста).

Із восьми років він узявся вивчати людське тіло – його анатомію, фізіологію, біохімію і фізкультуру. Свого часу брав участь у розробці перших у Радянському Союзі тренажерів. Усі знання Голтіса вилилися у власну методику – «Зцілючий імпульс». Із нею він їздить по всьому світу, тренує відомих спортсменів.

«Система кардинально відрізняється від усіх систем – від йоги, цигун та інших практик світу; вона налічує п’ять складових… найголовніша складова – це духовне начало та відкрите серце, що базується на законах православного християнства. Я хочу заявити, офіційно з відкритим серцем, що методика «Зцілюючий імпульс» дає більший ефект, ніж сучасні тренажери», — автор системи «Зцілюючий імпульс» Голтіс (Володимир Вукста).

На рахунку Голтіса – чотири чемпіони світу з бодібілдингу: Сергій Отроха, Валентина Чепига, Вадим Митрюшин і Валерія Каптенко. Він довів, що виростити чемпіонів і побудувати красиве тіло можна без стероїдів і гормонів.

«Вони мені досі телефонують і кажуть: Голтісе, дякую, що ти не підсадив нас на стероїди, гормони, ми зберегли здоров’я та досягли таких результатів», — автор системи «Зцілюючий імпульс» Голтіс (Володимир Вукста).

Зустрічали Голтіса в «Майстерні життєтворчості» в бібліотеці Коцюбинського, а також у бібліотеці Короленка. Голтіс демонстрував власну методику і розповідав про своє життя – мандри, двотижневе голодування, яке він влаштовував собі кілька разів. Чернігівцям доводив, що у свої 50 не втратив здоров’я й енергії.

Журналіст Яна Титенок

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button