Суспільство (відео)

Громади Чернігівщини отримали генератори від іноземних меценатів (Відео)

Чернігівщина отримала партію благодійної допомоги від меценатів зі Сполучених Штатів, Німеччини, Польщі, Ізраїлю та українських підприємців.

«200 генераторів, 160 з них поїдуть на чернігівські громади, в Пункти незламності, 40 генераторів – для наших славних ЗСУ», — Кетіно Равлюк – волонтерка.

Окрім генераторів, у вантажі також прибули бандажі, турнікети та предмети гігієни. Все це буде передано на потреби ОК «Північ», аби допомагати нашим захисникам.  

«Ми отримуємо сьогодні генератори в кількості 40 одиниць. Отримуємо ізраїльські бандажі для надання медичної допомоги нашим військовослужбовцям. Ми отримуємо турнікети для проведення занять із нашими військовими в навчальному центрі», — Віктор Ніколюк – командувач військ ОК «Північ».

Основна частина генераторів роз’їдеться громадами Чернігівщини, аби навіть у найтемніші часи забезпечувати світлом українців.

«Це чергова партія генераторів. Вони невеликої потужності, якраз такі, які потрібні для Пунктів незламності, які потрібні бійцям на наші рубежі, якраз там вони будуть дуже корисні. Це допомога американців, українського бізнесу, фонду GEM та родини Редленерів, які опікуються Україною», — В’ячеслав Чаус – голова Чернігівської ОВА.

Важливо зазначити, що генератори будуть розподілені по громадам, залежно від потреби.

«Повинні розділити між усіма пропорційно. Сьогодні приїхали з найближчих громад, аби забрати і, відповідно, вже використовувати генератори за потребою», — Сергій Гривко – народний депутат України від Чернігівщини.

Представники громад уже знають, які локації найбільше потребують забезпечення. Тож одразу після зустрічі розвезуть їх на потрібні точки.

«Ми заберемо й одразу розвеземо по навчальних закладах, Пунктах незламності, клубах. Тобто туди, де вони необхідні для нашої громади», — Андрій Головач – голова Киїнської селищної ради.

«Для нас сьогодні ці генератори потрібні, тому що кожна людина повинна відчути, що вона для громади цінна, й отримати допомогу», — Тетяна Мориляк – виконувач обов’язків голови Седнівської селищної ради.

Українців підтримують у всьому світі. Допомога, яка щоденно надходить нам – безперечний доказ цього. І ми безмежно вдячні за всебічну підтримку та віру в нашу Перемогу.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Ще статті по темі

Back to top button