Суспільство (відео)

Сімейна зрада: тварини шукають домівку (Відео)

«Мурчику, ти не боїшся. Ти вже трохи в нас освоївся».

Мурчик, як і десятеро його братиків і сестричок, нині мешкає в підвалі однієї з чернігівських багатоповерхівок. Сюди його перенесли зооволонтери після того, як котячу родину викинули на вулицю.

«Там тримаємо хлопчиків, тут у нас дівчатка».

Понад три десятки котів жили в квартирі однієї бабусі. Та старенька захворіла, а родичі не зраділи котячому сімейству. Тепер коти борються з фобіями.

«Вони звикли жити в родині. На вулиці вони не можуть себе захистити, двох порвали собаки», — розповідає зооволонтер Олена Удочкіна.

Нині ці дорослі та випещені коти шукають собі нові родини. Хоч волонтери і переконують: любов до тварин не може бути безмежною та перевищувати здоровий глузд. В іншому кутку Чернігова на вулиці Незалежності на сполох б’ють сусіди. У цій квартирі нині утримується зо два десятки котів і собак.

«Звук… Переважно скаржаться сусіди згори та знизу. А як же? Там 15 штук котів і собак, ще й цуценята є», — відзначає сусід Геннадій.

У коридорі загального користування – відчутний сморід. За дверима гавкають і нявкають. Та дверей не відчиняють.

«Нема нікого вдома».

Сусіди написали кілька скарг – і до поліції, і до комунальників, і до санстанції, та пенсіонерка, яка утримує тварин, просто відключила дзвінок, аби її не турбували. Так до квартири горе-волонтерки ніхто й не потрапив.

«Запах. Дуже скаржились люди зверху. Ми провітрюємо постійно», — говорить сусід Геннадій.

Чернігівці, які опинилися заручниками неблагополучного сусідства переконують: такі псевдоволонтери порушують спокій сусідів і знущаються над тваринами. Останніх варто роздати в добрі руки.

«Це жахливо. Це знущання над тваринами та сусідами».

«Я навіть проти собаки одного.У приватному будинку».

«Нехай хоч верблюда тримає, аби мені не заважав».

Комунальники зізнаються: таку антисанітарію любителі тварин влаштовують і під під’їздами.

«Під під’їздом ці баночки. А влітку й поготів ніяких», — зазначає двірник Людмила Гусак.

Психологи переконують: здебільшого немолоді люди заводять собі домашніх тварин, аби побороти самотність. Однак волонтери просять доглядати за ними і вчасно стерилізувати, щоб чотирилапі не опинилися на вулиці і не заважали сусідам.

Журналіст Наталія Тягнирядно

Оператор Сергій Бутько

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button