Суспільство (відео)

Хризантеми, троянди та самшити: осінні оновлення насаджень у Чернігові (Відео)

Чернігів вбирається в осінь, зокрема видозмінюються клумби та насадження в місті, відповідно до сезону. Аби чернігівці мали змогу милуватися новими квітами, працівники КП «Зеленбуд» виконують роботи навіть у дощ.

«Осінній період настав і ми вже основні локації встигли зробити. Це були Алея Героїв, сквер Богдана Хмельницького і сквер Попудренка. До Дня міста була висаджена хризантема, на жаль, погода трохи впливає на неї, тому вона не так швидко починає квітнути. Але маємо надію, що будуть ще теплі сонячні дні, які дадуть поштовх. І наше місто стане яскравіше, ще більш контрастне та гарне. Ми змінюємо локації міських клумб. Цього року підходи до габіону засаджені самшитами в поєднанні з трояндами», — Галина Бурменко, майстер КП «Зеленбуд» ЧМР.

Також будуть висаджені квіти, яким необхідно перезимувати у відкритому ґрунті, аби розквітнути навесні.

«Також ми обновили площу Перемоги, там були висаджені троянди з самшитами. Це були подарункові трояни, їх нам надсилали люди, які знали, як наше місто постраждало від ворогів. То вони нам дарували радість у вигляді квітів. Щоб наше місто було більш радісним», — Галина Бурменко, майстер КП «Зеленбуд» ЧМР.

А от більшість катальп очікує на новий період – а саме на висадку у відкритий ґрунт.

«У нас є плани висадити їх у відкритий ґрунт, поки підбираємо вдалі локації, аби це мало вигляд алеї. Наразі не будемо казати, де саме, але в планах – хоча б 50 відсотків висадити, аби рослини гарно почувалися в природі. Решта буде знову завезена на зимівлю до КП «Зеленбуд», обов’язково підгодуємо добривами, утеплимо і так вони зберігатимуться до весни», — Галина Бурменко, майстер КП «Зеленбуд» ЧМР.

Таким чином любителі фотосесій ще мають час, аби встигнути зробити яскраві фото в нашому прекрасному місті. Тож чекаємо на сонячну погоду – і гайда на прогулянки.

Журналіст: Марина Кирієнко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button