Суспільство (відео)

Хвороби, що найчастіше «косять» майбутніх воїнів: у Чернігові минає останній етап призовної кампанії (Відео)

Збройні сили України ось-ось поповняться «свіжими» військовослужбовцями. Адже вже завершується чергова осіння призовна кампанія, що дасть країні майже 500 новобранців від Чернігівщини.

«Наші юнаки пройшли районну призовну комісію і направляються для підтвердження свого діагнозу або придатності до військової служби безпосередньо на обласну медичну комісію. Також у нас тут розгорнута й обласна призовна комісія, що наших призовників комплектує безпосередньо по командах»,- Олег Гончарук, військовий комісар Чернігівського ОМТЦК та СП, полковник.

Майбутні воїни кажуть про власний вибір і бажання здобути нові знання в армії.

«Сам вирішив піти. У Національну гвардію вирішив піти, тому що мені подобається ця служба, через те, що можна поліцейським працювати. А я хочу поліцейським стати»,- Артем Гусак, призовник, Бобровицька громада.

«Я думаю здобути якісь нові навички в армії. Дізнатися щось нове»,- Микола Довгаль, призовник, Прилуцький район.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Подарунки хвостатим: чернігівські рятувальники привезли смаколики чотирилапим безхатькам (Відео)

Наразі триває останній етап відбору. Вже обласна комісія вивчає юнаків на предмет психологічної стійкості.

«Ми вже прискіпливо, з різних боків намагаємося дослідити, виявити… щоб не пропустити кандидата, який має певні особливості, з якими не треба бути в армії. Низький рівень адаптаційних можливостей. Він не може адаптуватися до складних умов військової служби. Можливо, спроби суїциду в минулому»,- Ростислав Лимар, психолог.

І фізичного здоров’я. Медики називають основні причини тих чи інших захворювань, що позбавляють можливості служити приблизно 10-15% призовників.

«Основні причини визнання непридатними – це хвороби опорно-рухового апарату, також серцева патологія та короткозорість, астигматизм та інші захворювання»,-  Віктор Лугін, начальник медичної служби Чернігівського обласного військкомату.

Відразу після проходження всіх комісій і відборів новоспечені солдати отримають нове обмундирування. А вже із завтрашнього дня, з 6 жовтня, почнуться урочисті відправки призовників до лав Збройних сил України.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Роман Лазун

Ще статті по темі

Back to top button