Суспільство (відео)

Імперія агресії та війн: що про російські збройні конфлікти знають чернігівці (Відео)

Окупація Придністров’я, Абхазька, перша російсько-чеченська, друга російсько-чеченська, російсько-грузинська, російсько-українська війни, вторгнення до Сирії. Це список розпочатих росією за останні 30 років збройних агресій по всьому світу. Країна-агресор, що приносить іншим лише страждання, розруху та смерть, прикривається «миротворцем». Ми розпитали чернігівців, що вони знають про розпочаті росією збройні конфлікти.

«Грузинську війну, Афганську війну, дві війни розпочинала».

«У Сирії брала активну участь, без них там не відбулося, і в Україні, певна річ».

«Чеченська, в Грузії, Абхазія».

«Звісно. Афганська війна, Перша світова, Друга світова, війн багато було в світі.

Я не пам’ятаю, 40 чи 50 із чимось агресій вони вчинили стосовно різних країн, зокрема, на Україну. Це 4 чи 5, якщо я не помиляюсь».  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дві тисячі жителів Чернігівського прикордоння залишили свої домівки

«росія дуже багато війн розпочинала. Всі українці, я вважаю, точно знають про війну росії з Грузією, тільки за часи Незалежності, це Чечня і, я думаю, можна згадати багато інших війн».

«Прибалтика, Естонія, Латвія, Литва, Польща, Друга світова, Перша світова».

«росія? Ну, вона кругом залазить. І в Сирії була вона, і повсюди вважає себе визволителем, типу людям допомагає, а вона тільки шкоду приносить і принесла».

Дії росії тривалий час залишалися непоміченими на світовій арені. Утім, героїчний опір українців нарешті дав зрозуміти світу, що це – не локальний конфлікт, а глобальна війна. А росія – імперія, побудована на брехні та крові.

«Тому що країна така, брехунів, м’яко кажучи».

«Росія – це імперія, імперія має призначення розширяти свої території, цим вони і займаються – починають військові конфлікти, а те, що в них менталітет імперський, це ясно і зрозуміло. Вони будуть усі сидіти голодні, босі, але у великій росії».

« Агресивна країна, люди там такі».

«Так завжди було, країна, яка завжди бреше. Завжди».

«Це хвороба давня».

росію насправді можна назвати хворобою. Тисячолітньою виразкою планети, існування якої завжди приносили їй біль, кров і сльози. Сучасна боротьба українців за свою Незалежність – спосіб нарешті вилікувати цю хворобу.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button