Суспільство (відео)

Історія кохання, що надихає: разом із дитячого садочка і на все життя (Відео)

Світлана та Борис Мороз із Чернігова разом майже все життя. Пара познайомилася ще тоді, як ходили разом до дитячого садочка та жили в одному будинку.

«В садочку в одній групі. Приходив майбутній тещі розказував, що Світлана найкраще зробила. Наприклад, намалювала. Ніхто не думав, не гадав, що отак…»  — Борис Мороз, чоловік.

«Просто дружні стосунки були. Грали в «козаків-розбійників», вибивало, скакалки, бігали всім районом. Подорослішали, розмовляли, спілкувалися по-сусідськи. Потім на виставці квітів зустрілися і почали вже розмовляти та зустрічатися, як молоді люди», —  Світлана Мороз, дружина.

Пан Борис розповідає, що одразу знайшли багато спільних інтересів. Любили прогулюватися містом, завжди мали про що поговорити. Каже, що Світлана йому давно припала до душі.

«Дюймовочка моя була…»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обізнаність про «кохання»: чи святкують чернігівці День закоханих

Через два роки після одруження Борису Миколайовичу довелося поїхати на ліквідацію Чорнобильської катастрофи. Це було перше довге розставання.

«Весь час ми разом і в магазин, і з магазину. Іна роботу проводжав, і з роботи зустрічав. А чорнобильська станція – це була перша велика розлука. А потім уже все як і у всіх. З роботами було важко, у відрядження треба було їздити, оце було складно», — Світлана Мороз, дружина.

«Якщо я їду, то неодмінно, коли вільний час, я знаю, що можу зв’язатися, набираю, розмовляємо. Товариші дивуються, що так довго розмовляємо. У нас є теми», — Борис Мороз, чоловік.

Борис та Світлана одружені вже 35 років. На життєвому шляху виникало чимало труднощів. Але разом вдавалося долати все.

«Коли народилася дитина, тяжкі часи були. Тато досиджував у догляді за дитиною, у нас допомоги практично не було, дідусів та бабусь, які могли б допомогти. Різні були моменти, та нічого, впораємося. Не таке переживали, впораємося і з цим», —  Світлана Мороз, дружина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що підготували для чернігівців до Дня всіх закоханих

Спільно вони вирішують не лише життєві проблеми, а й побутові. Завжди допомагають одне одному на кухні. Мають чимало родинних захоплень. Одне з них – похід по гриби.

«Був у нас якось випадок, ми поїхали великим колективом. Ходимо лісом, а в мене порожній кошик. Тато підійшов і каже: «Свєто, мені так соромно, що в тебе порожній кошичок». І мені стало так неприємно, виходжу на галявину – і бачу величезний пень, весь в опеньках, у радіусі 5 метрів ми й нарізали цих опеньок», — Світлана Мороз, дружина.

Кумедні випадки трапляються і під час родинних виїздів на риболовлю.

«Можемо поїхати на риболовлю, половити кущі. Мама кущі ловить переважно. На 100 м один кущ, але неодмінно його піймають, закинуть туди вудочку. Хто повинен усе це витягувати? Звісно, я», — Борис Мороз, чоловік.

Люблять вони і поїздки на власну дачу. Кожен має власне захоплення. Пан Борис любить читати воєнну літературу, а пані Світлана захоплюється вирощуванням домашніх квітів. Вони поважають хобі одне одного. А головним секретом довгого подружнього життя називають довіру в родині. Адже можуть ділитися між собою будь-якими переживаннями та таємницями.

Журналіст Ольга Лазун

Оператор Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button