Суспільство (відео)

Із любов’ю до велосипедів: Європейський тиждень мобільності стартував у Чернігові (Відео)

«А що тобі подобається у їзді на велосипеді ? – Педалі. – А ще що? – Гальма. – Смачний круасан? – Так»,- Ваня – юний велосипедист.

Цього юного велосипедиста звати Ваня. Він ділиться своїми вподобаннями та смакує свіженьким круасаном, який він отримав за свою любов до чотириколісного друга. Утім, не безпідставно, адже від сьогодні в Чернігові стартує Європейський тиждень мобільності. І починається він зі смачних сніданків для велосипедистів, які люблять цей вид транспорту, таких як Ваня.

«Це перший такий захід у межах Європейського тижня мобільності. Ми розпочинаємо тиждень саме зі сніданків, велосніданок для велосипедистів.

Тобто люди, які користуються велосипедом, до нас приїжджають і ми їх пригощаємо сніданком. Це робимо з метою заохочення людей користуватися велосипедом»,- Тетяна Романова – виконавчий директор «Агенції міських ініціатив».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Hike for Ukraine: чернігівець у поході збиратиме донати для допомоги рідному місту

Утім, у реальних обставинах велосипед – не лише спосіб розважитися. Це добрячий шанс зекономити на проїзді, зберегти екологію та дістатися з точки А до точки Б з максимальною користю.

«Ну, тому що це, по-перше, зручно, це і дешевше, і екологічніше, і простіше. – Так, і це більша мобільність, адже велосипедом можна проїхати там, де це неможливо автомобілем. Значно легше доїхати велосипедом, ніж машиною»,- Сергій та Оля – велосипедисти.

За словами організатора, подібні велосніданки в Чернігові проводять уперше, як, власне кажучи, і Європейський тиждень мобільності. Утім, разом із цим Чернігів поступово перетворюється на велофрендлі-місто.

«Наше місто потрошку розвивається в цьому напрямі, в нас є велодоріжки, але не всі вони пристосовані.

Для велосипедів і для велосипедистів, щоб користуватися безпечніше. Тому ми в межах велопроєкту плануємо зробити зразкову велодоріжку для нашого міста»,- Тетяна Романова – виконавчий директор «Агенції міських ініціатив».

Та, як кажуть, не велосніданками єдиними. У програмі тижня – ще чимало заходів для любителів двоколісного транспорту. А з розкладом і подальшими планами можна ознайомитися на сторінці Go bike Chernihiv у ФБ.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button