Суспільство (відео)

Седнівська маріонетка: на Чернігівщині депутатам соромно за свого голову (Відео)

Депутати Седнівської громади, за їхніми словами, вже соромляться свого голови. Причини? По-перше, за пів року роботи Сергій Маслов показав, що не має власної думки та постійно підпадає під чужі маніпуляції.

«Ви спочатку підписали рішення, оприлюднили рішення, а тоді заветували за змовою з тими громадянами, які не вилазили з вашого кабінету», — Валентина Сергіянська, депутат Седнівської селищної ради.

Тобто, як зазначають депутати, голова не має стержня. Так, на останній сесії під час конфлікту замість того, щоб його вирішувати, голова просто перебував у… прострації.

«Голосуємо за поправку. Немає жодних голосувань».

І плив за течією.

«Перерву оголосіть, будь ласка. Оголошую перерву 15 хвилин. Перерва 15 хвилин. Проводьте сесію. Ви голова. Проводьте сесію. Є проблема, давайте розбиратися. Чому ви тікаєте? Присядьте. Проводьте сесію. Будьте на своєму місці. Я вношу тільки до прийняття до відома».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Седнівська анархія: голова громади «плюнув» в обличчя депутатам і людям із Макишина (Відео)

По-друге, ігноруються всі ініціативи депутатів. Як приклад – щодо створення територіального центру.

«Сергій Миколайович забрав усі документи, подані вами, і сказав, що такого питання ми вносити не будемо. – Не такого питання…. А поспілкувавшись з юристами…» — Тетяна Мориляк, секретар Седнівської селищної ради.

По-третє, «відфутболювання» Сергієм Масловим депутатів відбувається на тлі грубого порушення чинного законодавства. Голова не вносить на порядок денний того, що не подобається йому чи його друзям.

«Уже пів години чи сорок хвилин ми не можемо прийняти за основу порядок денний. І кожну пропозицію, яку внесли депутати, а вони мають право вносити і в день сесії, маєте ставити на голосування та вносити або не вносити на порядок денний», — Юрій Музика, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

«Це корупційне правопорушення, за яке ми можемо вам виявляти недовіру», — Валентина Сергіянська, депутат Седнівської селищної ради.

Далі. За словами жителів громади, в роботі голова демонструє цілковиту безгосподарність.

«Двісті родин на сьогодні залишаються без директора. Школа залишається без керівництва. Чому не внесено питання про конкурс на заміну директора Седнівського МВК?» — Валерій Іванов, депутат Седнівської селищної ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадрові парадокси і вільне трактування законодавства: реалії Седнівської громади

А невміння або небажання швидко та якісно виконувати свої обов’язки відбувається на тлі активного популізму та самопіару.

«Що це життя таке? Ви роз’їжджаєте… Я анітрохи не проти тих кін, що ви показуєте. Їздіть. Ви цим хвалитеся. Ви викладаєте кожен день в інтернеті… – Дайте, будь ласка, питання по суті. – По суті? Ви похваліться, що ви людям щось зробите. А ви нічого не робите», — жителька смт Седнів.

«Він зараз ось сидить і дуже переживає. Він відчуває, що щось не так. Так, Сергію Миколайовичу? Щось не так. Щось не виходить», — Валерій Іванов, депутат Седнівської селищної ради.

Те, що в громаді все не так, уже відчули депутати і частина мешканців, а напередодні нового опалювального сезону відчують усі.

Намагання Сергія Маслова на сесії швидко «просунути» свій звіт про виконану роботу не увінчалося успіхом.

«Заслухавши та обговоривши… Почекайте, є запитання. – Ставте, будь ласка», — Сергій Маслов, голова Седнівської громади.

Депутати засипали голову запитаннями, на які не було відповіді. В підсумку визнання його роботи незадовільною та закріплення «тавра» найгіршого селищного голови вже через шість місяців його роботи. Далі буде… Але чи витримає Седнів?..

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button