Суспільство (відео)

Керівництво Чернігівської обласної ради через суд можуть визнати нелегітимним (Відео)

Нових обертів набирає судовий процес про визнання незаконним обрання керівного складу чернігівської обласної ради – голови та заступників. Ті хто міг спостерігати за цими так званими «виборами», говорять про численні фальсифікації та порушення таємності голосування.

«Суть позову була сформована таким чином, що обрання керівного складу було здійснено у не законний та не передбачений законом спосіб», — Микола Торбєєв, правозахисник.

«На моє переконання були деякі документи, які мають ознаки фальшування. Одним з головних порушень було нівелювання процедур таємного голосування, оскільки всі бачили, що всі виборчі бюлетені просто банально демонструвались. Тобто це було не таємне голосування, а відкрите», — Микола Торбєєв, правозахисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові облрада віддала територію облдержадміністрації в приватні руки (Відео)

Але «коаліціянти», представники більшості, від імені обласної ради, подали до суду про … незаконність зазначеного позову. Мовляв він не може розглядатись в суді. І на диво суд першої інстанції їх підтримав.

«Суд прийняв цю позицію. На нашу думку помилково повернув позовну заяву і закрив провадження відповідно», — Микола Торбєєв, правозахисник.

Проте вищі судові інстанції визнали таке рішення не законним.

«Ми довели в судах вищих інстанцій. Зокрема і в апеляційній інстанції, і у Верховному Суді, що наша правова позиція є законною та обґрунтованою та підлягає розгляду по суті», — Микола Торбєєв, правозахисник.

Тому правники подолавши всі ці штучні перепони продовжують судовий процес, який покаже чи діє на Чернігівщині закон, а влада в своїй роботі керується принципами демократії чи диктатури. Отож вже 23 вересня має відбутись перше судове засідання по даній справі.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button