Суспільство (відео)

Міноборони почало економити на боєприпасах (Відео)

У Міноборони вирішили економити на навчАннях. Зокрема, на застосуванні пересувних протитанкових та зенітних комплексів. Державний науково-випробувальний центр у Чернігові завершує випробування електронних модульних тренажерів.

«Основна мета випробувань – це визначення характеристик тренажерів для навчання особового складу Збройних Сил України», — начальник відділу випробувань безпілотних авіаційних комплексів і тренажерних систем Юрій Камак.

«Зразу не привично, що близько до тебе знаходиться монітор і тому подобне, але до цього можно привикнути. Тренажер хороший, як на перше враження», — інструктор 169 навчального центру Валентин Шевельов.

Після усунення всіх недоліків прилади підуть у військо. Та вже зараз можна сказати, що навчання  зенітників та протитанкістів на тренажерах обійдеться для держави в рази дешевше ніж є зараз.

«Звісно тренажери дають економію коштів, бюджетних або державних коштів, які виділяються на підготовку особового складу. Ці тренажери дають можливість навчити особовий склад до рівня, який забезпечить виконання ними завдання під час бойових стрільб», — голова випробувальної  бригади ДНВЦ ЗСУ Андрій Фомін.

Тобто, на початкових етапах навчання не буде використовуватись бойова ракета. Економія величезна, адже один постріл, наприклад з ПЗРК «Ігла» коштує десятки тисяч гривень.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button