Суспільство (відео)

Книжкове майбутнє Чернігова: розвиток і перспективи бібліотечної системи (Відео)

Нові часи потребують нових рішень, а отже і нових облич. 7 вересня був призначений новий директор Чернігівської міської комунальної централізованої бібліотечної системи. Ним стала Ганна Пушкар. Про проблеми, плани на подальший розвиток і перші кроки на посаді розпитуємо нового директора.

«За ці кілька днів, що я на посаді, я встигла об’їздити всі філії, познайомитися з тими працівниками, хто зараз не на простої і навіть із тими, хто на простої. Оце все, що я встигла – познайомитися», — Ганна Пушкар – директор Чернігівської міської комунальної централізованої бібліотечної системи.

Під час періоду активних бойових дій на території Чернігова бібліотечна система міста надзвичайно постраждала. Зараз із 13 наявних працюють 8 бібліотек. Та кожна з них має пошкодження, які потребують термінового ремонту. Утім, питання фінансування відновлення приміщень лише розглядається, для новопризначеного директора це – найбільша проблема. І паралельно з вирішенням цього питання думають і над можливим вдосконаленням і розвитком бібліотек.

«Як ви бачите, найголовніша наша проблема – пошкодження та руйнація. Це те, що болить, те, що на часі. Інші поставлені завдання – відновлення роботи всіх наших філій, збільшення наших бібліотечних фондів. І наша основна мета – зробити з бібліотек культурний простір, хаб. Хоча це все відбувалося до війни, але це треба поновити і зробити дещо сучаснішим», — Ганна Пушкар – директор Чернігівської міської комунальної централізованої бібліотечної системи.

І, звісно, ми не могли не розпитати директора бібліотечної системи про улюблену літературу. Адже в будь якій справі головне – любов до того, чим займаєшся.

«Я читаю як серйозну літературу, так і розважальну. З останнього серйозного прочитала твір Івана Багряного «Сад Гетьманський», а з розважальних я люблю детективи – Каміллу Лекберг, Юхан Теорін. Також я читаю нон-фікшн. Джен Сінсеро – це мотиваційне, мені подобається. Марі Кондо – щодо облаштування життєвого простору. Муракамі люблю, Харукі Муракамі. Я хотіла би додати, що всі ці книжки є в нашій бібліотеці. Приходьте та читайте», — Ганна Пушкар – директор Чернігівської міської комунальної централізованої бібліотечної системи.

Журналіст: Таліна Тарасенко

Оператор: Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button