Суспільство (відео)

Колапс на Пухова і відмова від гарячої води: перспективи опалювального сезону (Відео)

У Чернігівській обласній адміністрації обговорили готовність до нового опалювального сезону. Всі структури, що беруть участь у теплогенерації, відзвітували про готовність до сезону, але водночас нарікали на безліч проблем.

«Фінансова ситуація у нас дуже складна. Із залишків заробітної плати ми намагаємось здійснювати капітальні ремонти», — Алла Ярова, голова правління «Чернігівгаз».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зима не за горами: дороги замість солі можуть посипати бішофітом

Шалені заборгованості, кадрова криза, застарілі мережі та незатверджені програми.  Це не повний перелік складнощів, тому сьогодні газівники і тепловики в очікуванні значного зростання вартості енергоносіїв, що може відбутися з 1 жовтня.

«Ніхто не знає, яка буде ціна. 8.5 чи 12. Це дуже буде суттєве підвищення. І зважаючи на ситуацію, коли одне підвищують, а інше не підвищують», — Віктор Геращенко, голова правління ПАТ «Облтеплокомуненерго».

Зважаючи на те, що синоптики обіцяють одну з найлютіших зим за останнє століття, та на тлі скасування субсидій – українців чекає один із найскладніших опалювальних сезонів. Деякі райони Чернігова вже мають проблеми – ще до його початку.

«Район Пухова. 27 будинків – крадіжки внутрішньобудинкових систем. Повикручували вентилі – і будинки не готові до опалювального сезону», — Віктор Геращенко, голова правління ПАТ «Облтеплокомуненерго»

Ще одне покращення зі знаком «мінус», яке невдовзі може очікувати Чернігівщину, але наразі тільки в літній період – це повна відмова від гарячої води, що є збитковою для тепловиків.

«Гаряче водопостачання – питання непросте на сьогодні. Ми не обслуговуємо мережу сьогодні, а на завтра ми її втратимо. Завтра ми її втратимо», — Сергій Сергієнко, заступник голови Чернігівської ОДА.

Загалом нарада показала, що, попри лозунги в дусі комунізму – «до опалювального сезону готовий», – теплову сферу області чекають серйозні пертурбації, що в будь-якому разі ляжуть на плечі, точніше залізуть у кишені пересічних обивателів.

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

6 коментарів

  1. Когда будете голосовать за мера, вы об этом не думайте. Идите к фонтанам на алею, оно и попустит.

    1. Согласен на сто процентов, пусть те кому дороги дороги и фонтаны пойдут и попросят его денег на воду на тепло на электроэнергию и газ

  2. Давайте,зализайте в карманы и по глубже. И покончим с и с отоплением и горячей и с водой и с не до страной. Эта дойная корова — народ, уже будет не в состоянии нести золотые яйца,так что в утиль.Волонтёры помогут собрать весь этот мусор весной и на свалку.Черниговнян радующихся тропинкам дорогам и фонтанам от мера хватает,так что пусть бегают побыстрее , там и согреются,да слушают дебильные песенки всяких Сердючек и других зомбо-исполнителей.

  3. А для отвлечения внимания помоют ступеньки в переходе!

  4. Вердикт один — у кого есть возможность, валить от сюда не задумываясь…

  5. И что это должностное лицо обещает зимой для 27 домов на Пухова? Гнилая отмазка не готовы из за закрученных вентилей?

Back to top button