Суспільство (відео)

Коли відновить роботу кардіоцентр у Чернігові: медики розповіли про майбутнє закладу (Відео)

Влітку цього року Чернігівська обласна рада ухвалила рішення про приєднання Чернігівського обласного кардіологічного центру до обласної лікарні.

Ця новина, а також те, що наразі персонал кардіоцентру перебуває у відпустці за власний рахунок, неабияк схвилювала громадськість. Заговорили про припинення роботи закладу.

В обласній лікарні, раді та самому кардіоцентрі ці чутки спростували.

«Люди, всі, хто хотів, працевлаштовуються в обласну лікарню. Щойно всі необхідні документи про реорганізацію будуть підписані, зроблені – всі люди вийдуть на роботу, всі люди працюватимуть. Єдине, що це буде під егідою обласної лікарні. Принципових змін у роботі закладу не буде», — Ігор Батог, голова комісії з реорганізації «Чернігівського обласного кардіологічного центру».

Відпустка за власний рахунок пов’язана з переходом і триватиме, допоки ліквідаційна комісія не завершить своєї роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В обласній лікарні з’явилося надсучасне обладнання, що буде використовуватися в хірургії (Відео)

«Ми плануємо на п’ятницю це все завершити і якщо, знову-таки, все буде добре, то, можливо, в понеділок ми запрацюємо як структурний підрозділ», — Ігор Батог, голова комісії з реорганізації «Чернігівського обласного кардіологічного центру».

«Ми плануємо … якщо ліквідаційна комісія … бо зараз від них залежить отримати документи з Пенсійного фонду, з податкової, з Держархіву та зареєструвати в державного реєстратора припинення діяльності закладу. На наступний день ми реєструємо відокремлений структурний підрозділ і кардіодиспансер продовжує працювати», — Андрій Жиденко, генеральний директор КНП «Чернігівська обласна лікарня» ЧОР.

«Я особисто зустрівся разом із керівником обласної лікарні і з трудовим колективом кардіодиспансеру, щоб переконатися, що ніхто не страждає. Щоб ті завдання, які давала обласна рада під час об’єднання цих закладів, були виконані. А це – не втратити жодного працівника. Ми послухали людей, які були на зустрічі, послухали Жиденка Андрія Михайловича, і якщо сьогодні є якісь втрати, то це особисте бажання тих людей, які пішли із закладу. Тому що всім людям запропонована робота, яка буде достатньо фінансуватися», — Дмитро Блауш, заступник голови Чернігівської обласної ради.

Не постраждає і якість надання послуг закладом, адже абсолютна більшість персоналу залишається.

«До нас. Ми прийняли 92 співробітників із цього закладу. 6 лікарів, 11 медсестер і 4 санітарки відмовилися переходити в обласну лікарню. Ми запропонували всім працевлаштування. Всім без винятку», — Андрій Жиденко, генеральний директор КНП «Чернігівська обласна лікарня» ЧОР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо в нових лікарнях Чернігівщини кольорові смужки на підлозі та стінах

Причини тих, хто вирішив залишити кардіоцентр, для кожного індивідуальні. Наприклад, інше місце роботи.

В оновленому кардіоцентрі як структурному підрозділі додадуться нові спеціалісти.

«Там залишаться два відділення. Це інфарктне відділення та кардіологічне відділення. Там буде розширятися поліклінічне відділення. З огляду на те, що кардіологічна патологія супроводжується іншими патологічними станами, ми плануємо туди додати на прийом ендокринолога, невролога і ще кілька спеціальностей. Вважаю, що розвиток цього підрозділу буде динамічний», — Андрій Жиденко, генеральний директор КНП «Чернігівська обласна лікарня» ЧОР.

Загалом приєднання закладу, за словами всіх його учасників, було єдиним способом його порятунку, адже в сучасних реаліях ринку надання медпослуг вузькопрофільні медичні заклади не є конкурентоздатними.

«Обласна лікарня підпише на наступний рік 21 пакет із Національною службою здоров’я, а кардіодиспансер міг би підписати в кращому випадку три пакети.  Розумієте, у світі немає закладів, які спрямовані на одну лише кардіологічну патологію. Ну, немає кардіодиспансерів у світі. Це заклади, які працюють у структурі великих госпіталів. Взяти ту ж клініку Шаріте, клініку в Парижі Жоржа Помпіду. І це загальносвітова практика. Тому що хвороба серцево-судинної системи супроводжується іншими патологічними станами», — Андрій Жиденко, генеральний директор КНП «Чернігівська обласна лікарня» ЧОР.

За словами керівника Чернігівської обласної лікарні, на початку роботи приєднаний підрозділ необхідно буде дотувати, допоки щодо нього не буде повноцінно налагоджена робота з Національною службою здоров’я України.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button