Суспільство (відео)

Комарівські депутати продемонстрували консолідацію в роботі (Відео)

Тільки однодумці, об’єднані навколо майбутнього громади, можуть творити зміни на краще. Саме таку консолідовану роботу на результат продемонстрували депутати Комарівської громади, колишнього Борзнянського району, разом із головою об’єднання, представником політичної партії «Наш край» Віктором Бондаренком. На сесію завітав і депутат Чернігівської обласної ради Валерій Колоша.

«Перша частина була поміркована, далі десь були й емоції. Але мені дуже приємно було, що сказане переважно було слушним. Прийшла молода команда, і треба прислухатися до думки людей, професіоналів, які пропрацювали господарниками», — Валерій Колоша, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

«Ви знаєте, одна із найбільш конструктивних сесій. Усі питання депутати підтримали. І я дякую їм за це. Розуміють проблеми, розуміють, що треба збільшувати надходження до громади», — Віктор Бондаренко, голова Комарівської сільської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хитка коаліція, внутрішнє протистояння «слуг» і голосування за бізнес мера: чергова сесія облради (Відео)

«Є люди, які допомагають, є люди, які заважають. Якщо ви будете роз’єднані, то ви і будете так чубаритись, а до істини не дійдете. Якщо ви будете всі об’єднані і робитимете на громаду, то вам усе вдасться», — Валерій Колоша, депутат Чернігівської обласної ради («Наш край»).

Спочатку були фінансові, бюджетні питання.

«Сільська рада затвердила звіт про виконання сільського бюджету на 1 квартал 2021 року», — Віктор Бондаренко, голова Комарівської сільської ради. 

Далі перейшли до земельних питань. Депутати ішли назустріч як простим громадянам, так і місцевим платникам податків – сільгосппідприємствам. За словами голови громади, останні також із розумінням ставляться до проблем громади в плані сплати за оренду тощо.

«Раніше в договорах на невитребувані паї були на 6%, на 8%. Понаписували заяви і зараз будуть сплачувати 12%. Тобто ідуть назустріч», — Віктор Бондаренко, голова Комарівської сільської ради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові призначення та розширення громади: перша сесія Козелецької селищної ради (Відео)

Дискусійним було розглянуте на минулій сесії питання щодо можливості побудови на території громади мінівиробництва добрива КАС.

«Воно було піднесено не як змішувач добрив, а як хімічна бомба, хімічне підприємство. Тобто це наче щось страшне», — Віктор Бондаренко, голова Комарівської сільської ради.

За словами Віктора Бондаренка, нові виробництва, нові робочі місця, нові інвестиції – наразі це головний шлях громади до розвитку, фінансового забезпечення соціальної інфраструктури. Саме в цьому напрямку має працювати депутатський корпус. Задля того, щоб Комарівська громада була не в ролі прохача, а розвивалася як самодостатнє територіальне об’єднання.

Журналіст — Олег Дешура

Оператор — Дмитро Дриганов

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button