Суспільство (відео)

«Комфортне та безпечне місто»: в Чернігові планують оновити наявну систему безпеки (Відео)

Модернізація системи оповіщення, єдиний центр реагування, зони безпеки й оновлення системи відеоспостереження – всі ці безпекові нововведення вже найближчим часом почнуть реалізовувати в Чернігові в межах втілення місцевої стратегії «Чернігів – комфортне та безпечне місто». Про це ЧЕЛАЙН розповів начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський. За його словами, деякі з безпекових нововведень уже діють у Чернігові: це, до прикладу, проєкт «Офіцер служби освітньої безпеки», а також ініціатива щодо збільшення кількості груп реагування на надзвичайні ситуації й оновлення наявної системи оповіщення. Наступним етапом реалізації місцевої безпекової стратегії стане створення єдиного ситуаційного центру.

«Міністр внутрішніх справ поставив завдання зі створення спільних ситуаційних центрів, де одночасно чергуватимуть і представники поліції, і ДСНС, і КП та аварійних служб, щоб була змога реагувати дуже швидко на будь-яку подію в місті.

Наразі розглядається питання створення або єдиного центру на базі департаменту соціального захисту області, або ж двох, серед яких один буде безпосередньо підпорядкований Міністерству внутрішніх справ, а інший – департаменту цивільного захисту області»,- Дмитро Брижинський – начальник Чернігівської міської військової адміністрації

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частина чернігівців – без світла

Водночас наразі розглядають можливості організації в місті «зон безпеки», які будуть обладнані «тривожними кнопками» і на яких чергуватимуть представники відповідних служб.

«Так звані зони безпеки – місце, де нестимуть службу поліцейські. Ми розуміємо, що це мають бути місця найбільшого скупчення людей. Потрібно пропрацювати маршрути до цих місць і вони мають бути поєднані в єдину систему»,- Дмитро Брижинський – начальник Чернігівської міської військової адміністрації.

Також буде модернізована наявна зараз у місті система відеоспостереження «Безпечне місто Чернігів». За словами Дмитра Брижинського, її заплановано оснастити сучасними камерами.

«Ми зараз активно розглядаємо історію стосовно облаштування міста спеціальними камерами, що будуть багатофункціональними. Це не тільки відеоспостереження, це подальша можливість здійснення контролю, де більше транспорту, де потрібно оптимізувати рух, де краще встановити світлофор»,- Дмитро Брижинський – начальник Чернігівської міської військової адміністрації.

Утім, наразі кінцевих термінів щодо завершення всіх необхідних заходів у межах місцевої безпекової стратегії «Чернігів – комфортне та безпечне місто» не називають. За словами Дмитра Брижинського, проєкт реалізовуватимуть поступово, зважаючи на можливості та запит міста і містян.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Таліна Тарасенко

Оператор Сергій Бутько

Ще статті по темі

Back to top button