Суспільство (відео)

Конфлікт у ресторані, НАТО – фігня та відновлення очного навчання: головне з ранкової мерської наради (Відео)

Ранкова нарада в мерії – знову про ковід у Чернігові, що продовжує бити антирекорди. Ситуація плавно стабілізується, але на піку захворюваності.

«У чотири рази більше за кількість тих, хто захворів у листопаді минулого року. 1724 проти 389 осіб»,- Владислав Кухар, генеральний директор КНП «Чернігівська міська лікарня №2».

Призупинення зростання хворих дає можливість владі обнадіяти учнів старшої та середньої школи і їхніх батьків, що з наступного тижня може відновитися очне навчання.

«Якщо тенденція буде до зниження, то наступний тиждень можна робити очним для старших класів»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Але з можливою хорошою новиною одразу йде погана, що гарантована зі 100-відсотковою ймовірністю.

«Буде зростати вартість харчування і, очевидно, що це не останній раз. І для дитячих садочків, і для середніх шкіл. Це надзвичайно тяжкий рік для місцевих бюджетів»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геополітичні замашки чернігівського мера: Атрошенко розкритикував НАТО

Поговоривши про медицину та освіту загалом, міський голова переходить до локальних тем, пов’язаних із карантином.

«Учора був випадок, коли зафіксовано в один із ресторанів міста прийшов депутат Київської міської ради. І в нього стандартно запросили ковід-сертифікат. Він почав сваритися. Викликав поліцію»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Мерська філософія продовжує розвиватися і виходить за простори нашого міста. Підлеглі отримують лікнеп – урок на геополітичну тематику.

«Що нам потрібно вступити в НАТО там… Та фігня це все»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Далі згадують ще одну ключову тему – озеленення. Міський голова демонструє ботанічні знання.

«Їх треба висаджувати тоді, коли … сік не іде. І це звичайна поведінка в принципі дубів. Його висаджуєш, він думає декілька років»,- Владислав Атрошенко, чернігівський міський голова.

Під кінець наради чиновники та представники сфери теплогенерування обговорили готовність міста до проходження зимового періоду.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Журналіст Олег Дешура

Оператор Дмитро Дриганов

Ще статті по темі

Back to top button